Weet jij nog wanneer je voor het laatst geïnspireerd bent geraakt door een presentatie? Waarschijnlijk zijn er meer presentaties geweest die saai en vermoeiend waren om bij te wonen. Elke dag worden er alleen in Nederland al duizenden presentaties gemaakt. De presentaties die wij te zien krijgen, zijn bijna allemaal saai en slaapverwekkend. In deze blog geven we een tip over de opening van je presentatie en een tip over de afsluiting van je presentatie.

1. Opening van je presentatie (3 tips)
Er wordt vaak veel aandacht besteedt aan de slides waar de inhoud op komt te staan. De openingsslide wordt op het laatst nog even toegevoegd aan de PowerPoint. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat deze slide in veel gevallen het langst getoond wordt? De opening van jouw presentatie is de eerste indruk naar het publiek toe. Denk daarom goed na over een inspirerende opening. In deze video geven wij drie tips om de aandacht van jouw publiek direct te pakken.

Wil je meer weten over een krachtige opening van je presentatie? Bekijk dan dit artikel over een krachtige opening van jouw presentatie.

2. Afsluiting van je presentatie (3 tips)
Nadat je een inspirerende presentatie hebt gegeven, kun je natuurlijk niet afsluiten met: “Bedankt, zijn er nog vragen?”. Er zijn meerder manieren om het publiek ook tijdens jouw laatste slide te inspireren. Na onderzoek hebben wij drie manieren gevonden die jou kunnen helpen om de volgende keer een perfecte afsluiting te maken.

Bekijk onderstaande video voor de drie tips:

Wil je meer weten over een sterke afsluiting van je presentatie? Bekijk dan dit artikel over sterke afsluiting van jouw presentatie.

Meer informatie over indrukwekkende PowerPoint presentaties? Ga dan naar www.pptsolutions.nl