Ik leefde een maand zonder Facebook en dit is wat er gebeurde: ik heb meer energie, ben knapper geworden, afgevallen, mijn wallen zijn weg en ik verkoop meer…

“Als ik ’s ochtends wakker word en mijn telefoon pak om de wekker uit te zetten, scroll ik standaard even door mijn timeline”

Nee grapje! Ik was in complete paniek! Warm, zweterig en ‘stel je voor dat ik wat mis’, dekte beter de lading. Als ik ’s ochtends wakker word en mijn telefoon pak om de wekker uit te zetten, scroll ik standaard even door mijn timeline. Is er nog nieuws, wat heeft iedereen uitgespookt? En zo gaat dat nog een paar keer (of honderd) per dag. 

Het is een megahype op het internet: challenges. Doe mee en je krijgt een niet normaal, geweldig, abnormaal, bijzonder en goed resultaat. Nou dat viel best mee, maar er gebeurde wel iets moois. 

Ik ben vergroeid met mijn mobiel. Ik sta 24/7 in contact met familie en vrienden en volg alle social media kanalen op de voet. Maar ik heb ook een chronisch tijd tekort voor leuke dingen en mijn social media gebruik slokt (te) veel van mijn tijd op. Dus nam ik een drastische maatregel.

“Ik verwijderde Facebook van mijn telefoon. Mijn ouders en vrienden in totale shock”

Ik verwijderde Facebook van mijn telefoon. Mijn ouders en vrienden in totale shock. Is er wat ergs gebeurd? Eerlijk, ik was (bijna) helemaal zonder Facebook, want ik heb altijd mijn laptop nog. De zaken moeten immers ook doorgaan en we willen natuurlijk niet volledig afgesloten worden van de wereld ;) Social media is mijn personal branding tool waarmee ik mijn business draaiende houd. Maar mijn privé gebruik was to much.

Week 1: oei, ik moest echt even afkicken. Ik mis toch niks? Even in een verloren minuut door de timeline scrollen. Want je weet het maar nooit?! Ik probeerde zelfs stiekem een keer in te loggen, maar mijn telefoon was vol. PANIEK 2.0. 

“Week 2: de acute paniek verdween een beetje en leek ik wel meer tijd te krijgen”

Week 2: de acute paniek verdween een beetje en leek ik wel meer tijd te krijgen. Als ik ergens stond te wachten, keek ik gewoon even om mij heen. Daarnaast word ik relaxed wakker en heb plotseling ’s avonds de tijd om magazines te lezen. 

Week 3 en 4 was ik zelfs af en toe mijn mobiel kwijt of ik liet mijn mobiel thuis. Dat was daarvoor echt een no go

Wat heeft het mij gebracht? Het heeft mij geleerd dat ik best wat minder op mijn mobiel kan kijken en beter deze tijd in live contact met mijn vrienden en familie kan steken en ik had opeens meer tijd

“Die tijd heb ik overigens nuttig gebruikt om te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling”

Die tijd heb ik overigens nuttig gebruikt om te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb een aantal inspirerende boeken gelezen en mijn zakelijke en privé doelen voor de nazomer opgeschreven. 

Oké, helemaal zonder Facebook is misschien wat overdreven, maar het is het zeker waard om je gebruik eens goed onder de loep te nemen. 

Liefs,

Nynke

TIP: Heb je tijd over en wil je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling? Check ons werkboek ” Become your own brand” 

Bron: Pexels 

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers