Wat een kans: je hebt de mogelijkheid om je bedrijf te profileren op annicvw.com. Deze kans mag je natuurlijk niet laten lopen. Vol enthousiasme begin je met een mail: Beste Annic….Mijn naam is …en ik kom uit ….. Annic zit waarschijnlijk al te denken wat ze vandaag allemaal nog meer moet doen en wat ze vanavond zal gaan eten. Saaaaaaaaaaai! Jezelf en je bedrijf in 200 woorden voorstellen is best nog een dingetje. 

“Vol enthousiasme begin je met een mail: Beste Annic….Mijn naam is …en ik kom uit ….. Saaaaaaaai!”

Elevator pitchen is het vermogen om jezelf én je ideeën op een unieke manier krachtig en prikkelend over te brengen. Iedereen komt in situaties terecht waarin een elevator pitch van belang is, je wilt immers dat iedereen weet dat jij zakelijk onweerstaanbaar bent. Als blogger moet jij je je bijvoorbeeld profileren om een opdrachtgever te overtuigen waarom jij deze campagne het beste kan uitvoeren. 

Als carrièremaker moet je jouw ideeën voor een nieuw project om de marketing te verbeteren aan de directie presenteren of als sollicitant moet jij je presenteren waarom juist jíj de meest geschikte kandidaat voor de functie bent. Het doel van je pitch is om anderen te enthousiasmeren en nieuwsgierig te maken naar meer over jou.

“Ik kan het niet vaak genoeg  zeggen: Jezelf zijn is de gouden tip om op te vallen”

Heb je eenmaal een sterke elevator pitch, dan hoef je deze alleen nog op de situatie/kans/vraag, die zich voordoet, aan te passen. Pak dus deze kans om jezelf te profileren en neem hier echt even de tijd voor. Je hebt hier namelijk de rest van je carrière plezier van, het geeft je zelfvertrouwen en draagt bij aan jouw succes.
Deze tips helpen je op weg:

Durf jezelf te zijn
Ik kan het niet vaak genoeg  zeggen: Jezelf zijn is de gouden tip om op te vallen. Zo makkelijk is het echt! Kijk niet te veel naar anderen, maar investeer deze waardevolle tijd in het benoemen van je kernwaarden en creëren van je eigen stijl. Mensen gaan je herkennen, volgen en willen meer. Maak ze nieuwsgierig!

“Skip alle standaard zinnen. Gebruik je creativiteit. Hoe pak jij de aandacht van de lezer?”

Zorg voor een knallende, onderscheidende opening
Skip alle standaard zinnen. Gebruik je creativiteit. Hoe pak jij de aandacht van de lezer? 

Benoem je kernwaarden
De kernwaarden zijn als het ware de genen van jouw bedrijf. Waar sta jij voor en waarom doe jij wat je doet? Als je dit goed weet te vertalen, dan ga je opvallen! 

“Zorg dat je personal branding tools up to date zijn. Zij zijn het bewijs van je kennis en kunde”

Show your proof
Zorg dat je personal branding tools up to date zijn. Zij zijn het bewijs van je kennis en kunde. Foto’s zijn ook personal branding tools. Welke foto’s/visuals heb jij toegevoegd? Dit is waarschijnlijk het eerste waar de aandacht van de lezer naar uit gaat en het is dan hartstikke belangrijk dat je digitale middelen kloppen met wie je echt bent. Zorg daarom dat je foto’s/visuals matchen met je pitch! 

Heb je hulp nodig bij je profilering en het benoemen van je kernwaarden? Hoe creëer je jouw eigen stijl? Check onze e-guide “become your own brand”.

Succes!

Nynke

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers