Zon en vrije tijd: het is zomer! Als ik lig te relaxen op een strandbedje loopt mijn hoofd altijd over van ideeën en inspiratie die ik allemaal wil gaan aanpakken als ik weer thuis ben. Eenmaal thuis ga ik weer op in drukte en deadlines. Beter voor mijzelf zorgen, een nieuwe training ontwikkelen, een safari maken en meer tijd maken voor vrienden schuiven allemaal weer een jaartje op.

“Als ik lig te relaxen op een strandbedje loopt mijn hoofd altijd over van ideeën en inspiratie”

In een eerdere blog heb je al kunnen lezen dat mijn beste vriendin ernstig ziek is. Wij zijn soul mates, weten alles van elkaar en delen dezelfde waardes in het leven. Vroeger hingen we aan de lampen en huilden wij elk weekend van het lachen. Toen we fulltime gingen werken en kids kregen, namen verplichtingen ons leven over. Gekkigheid is er zeker nog wel, maar het leven is toch een stuk serieuzer geworden. Tel daar een agenda vol ziekenhuisbezoeken, chemo’s, aanvullende behandelingen in Zwitserland en een kop vol zorgen bij op: het is hoog tijd voor de slappe lach en lol maken.

“Een bucketlist is niet voor zieke mensen, maar voor mensen die het maximale uit het leven willen halen” 

Met vier vriendinnen smeden wij een plan met als inspiratie het Bucketlist boek. Onze eerste vergadering is een feit. We begonnen ‘s morgens met een high tea (daar maakten wij natuurlijk prosecco van) op het strand. De eerste opdracht ‘lachen tot je buikpijn hebt’ konden we daar direct afvinken. Er kwamen allerlei hilarische en alles behalve serieuze opdrachten voorbij. 

We hadden ook opdrachten op het strand: een strandwandeling maken, een zandkasteel bouwen en ga zo maar door. Ook een ‘message in a bottle’ was een opdracht. Schrijf een brief en gooi deze in zee. Met in gedachten zon en een kabbelende zee had ik een boot geregeld. Ik was even vergeten dat we in Nederland leven en ook al is het hoog zomer: het weer was bijzonder.  Met harde wind en véél te hoge golven vlogen we gillend meters door de lucht in een speedboot over de Noordzee. Adrenaline, slappe lach en de tranen over je wangen. Zo voelt het om te leven!

Mijn simpele plan voor de perfecte bucketlist: schrijf al je vakantie ideeën en voornemens op, maak ze concreet en vul ze vervolgens aan met wensen en dromen en voilà: je hebt een bucketlist. Een bucketlist is niet voor zieke mensen, maar voor mensen die het maximale uit het leven willen halen. Het stomme is dat je hier pas tijd voor vrij maakt als je zelf ziek bent of  één van je dierbaren wordt getroffen door een ongeluk of ziekte. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Fijne zomer!

Liefs, 

Nynke

Wil je helpen? Donaties voor de aanvullende medische behandelingen van mijn vriendin zijn erg welkom op bankrekening nr. NL32 ABNA 0628 6104 24 ten name van M. Nijs o.v.v. Zwitserland. Andere ideeën? Mail nynke@brandingstudio.nl. Alle hulp is welkom!

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers