Eet je haar lang, kleed je voor dunne benen, drink je huid mooier, slaap je wallen weg, verdubbel je salaris, doe iets met je talent en sport voor een killerbody. De ambitie om perfect te zijn, en niet te vergeten de weg ernaar toe groots te delen met de wereld, is een trend. Het zijn allemaal tips voor een geweldig en perfect leven.

Het merendeel van de posts op social media gaat over verandering of verbetering in plaats van jezelf zijn. Ja, ik haal hier ook mijn inspiratie vandaan en doe hier ook aan mee. Maar slaan we soms niet een beetje door?

‘Want bij anderen is het gras altijd groener: daar gaat het ge-wel-dig!’

De balans tussen het “normale” en het ”perfecte” leven is zoek en we maken elkaar met z’n allen gek. Het is namelijk onmogelijk om alles perfect te laten verlopen. Ondanks dat het ons ook uit onze comfortzone trekt, zorgen de posts op social media er ook voor dat jij je af en toe een soort mislukking voelt. Want bij anderen is het gras altijd groener: daar gaat het ge-wel-dig! Ze maken groene smoothies, ondernemen leuke dingen, posten lachende foto’s, hebben nieuwe klanten, gaan naar gave plekken en hebben een nieuwe baan. En jij bent nog op zoek naar je talent…

Laten we eerlijk zijn er zijn maar weinig mensen die van hun hobby hun beroep maken én daar geld mee verdienen. Daarnaast is de weg om je talent te ontdekken niet altijd even makkelijk. De mensen die het wel weten schreeuwen het van de daken. De mensen die nog zoekende zijn, hoor je niet, want die zien dit als falen.

‘Als je echt jezelf blijft, dan word
je vanzelf bijzonder!’

Mijn opdracht voor deze maand: blijf jezelf en vertaal dit in een eigen herkenbare stijl. Deel niet de standaard content die de massa deelt. Wat is heel typerend voor jouw persoonlijkheid? Hoe kun je dit vertalen in tekst en beeld dat echt bij jou, je business en doel past? Durf echt jezelf te laten zien, dan ga je opvallen!

Voor de mensen die nog op zoek zijn: laat je niet gek maken door de mensen om je heen. Een week, maand of jaar geen doel, maar ervaring op doen om te kijken waar je talenten en passies liggen, is ook een doel. Het maakt helemaal niet uit als je nog niet precies weet wat je wilt, als je maar in beweging blijft. Die kennis en ervaring valt straks allemaal op zijn plek.

Jezelf durven zijn is de succesfactor van een sterk personal brand. Vergeet wat mensen van je vinden, durf fouten te maken, creëer een eigen stijl en laat je niet te veel beïnvloeden door anderen.

Tekst en beeld: Nynke Kuijpers