Of het aan mijn achternaam ligt weet ik niet, maar ik kan mij ontzettend verwonderen over de meest uiteenlopende zaken in het leven. In ‘Annic’s verwonderingen’ deel ik elke keer een onderwerp met je uit mijn leven, waarover ik mij heel erg verwonder. Hieronder mijn eerste verwondering op Annicvw.com

“Ja, is goed! Ja, ik zie je dan! Klopt, de 16de om 11 uur. Ja, bij jullie op kantoor. Prima! Tot dan!” Na deze woorden en het beëindigen van dit telefoon gesprek krijg ik altijd dat zelfde gevoel. Een soort onheilspellend gevoel, want positief kan ik het niet noemen. Nee, het is meer een angst, maar dat is niet de enige emotie die dit moment oproept. Ook verbazing, ergernis, onbegrip, irritatie. Eigenlijk is er één grote vraag in mijn hoofd… WAAROM? Waarom stuurt iemand mij een digitale agenda-uitnodiging?

“En eigenlijk is er 1 grote vraag in mijn hoofd… WAAROM?!”

Zo ook afgelopen vrijdag toen ik met een zakelijk contact (ik noem geen namen) telefonisch een afspraak inplande. Na het nogmaals bevestigen van de datum, tijden én de locatie zou je toch denken dat het niet mis kan gaan. Ik ben als ondernemer behoorlijk druk en nadat ik vorig jaar overwerkt ben geweest is mijn geheugen echt een vergiet, dus noteer ik elke afspraak direct in mijn digitale agenda. Ik ben nog geen twee minuten klaar met noteren of daar is ‘ie al. Dé digitale agenda uitnodiging….

Ten eerste niet op mijn manier (maar daar kan ik nog wel overheen komen, ja echt), maar om te beginnen, begint de uitnodiging met mijn eigen naam. Als iedereen dat bij mij doet, zie ik toch niet makkelijk en snel met wie IK een afspraak heb in nota bene míjn eigen agenda? Misschien denk ik te veel aan anderen (nou is dat sowieso een thema in mijn leven dus daar sta ik niet van te kijken), of denkt diegene simpelweg te veel aan zichzelf? Nee, dat is flauw… ;-) Maar nogmaals, ik vraag me oprecht af, waarom doen mensen dit? Of beter gezegd, wat voor soort mensen doen dit?

“Of denkt diegene simpelweg te veel aan zichzelf? Nee, dat is flauw…”

Het brengt nog meer vragen bij mij op: Ben ik de enige die dit heeft? Of die dit opvalt? En hier ‘last’ van heeft? Mijn zusje Elise is gelukkig hetzelfde, dus nee ik ben niet de enige, maar dat maakt het niet minder vervelend. Elke keer na het bevestigen van de afspraak die vraag: komt ‘ie, of komt ‘ie niet? En dan de grote vraag, wat doe je met deze uitnodiging? Sla je ‘m af? Nee, dat kan niet. Dan denken ze dat de afspraak niet doorgaat. Laat ik ‘m erin staan? Nee, dan raak ik zelf in de war. Dan toch maar afslaan en diegene mailen wat weer extra tijd kost.

Mijn conclusie, zullen we gewoon allemaal onze afspraken zelf op onze eigen manier in onze eigen agenda zetten? Problem solved! Weer een wereld probleem minder. ;-)

P.s. Heb jij dit ook? Herken je dit? Of juist niet? Laat het mij hieronder in een reactie weten! Ik ben oprecht benieuwd!

Beeld: Reneé Streefkerk