Als Oprah Winfrey, een van ‘s werelds meest invloedrijke personen, ook maar iets deelt, of het nu een boek is of een power speech, dan luisteren we. In een recent gesprek vertelde deze opperpowervrouw over de kwaliteiten die zij zoekt in een team, maar ook over haar eigen aanpak met betrekking tot carrière en geluk. Wat er bovenaan staat in haar must-list voor succes? Focus en bescheidenheid.

‘Je tijd alleen maar besteden aan de meest belangrijke zaken, vergt veel delegeren’

“Ik ben me ervan bewust dat er een limiet zit aan de hoeveelheid tijd en energie die in een dag zitten,” vertelde Winfrey. “Dus wat is dan echt belangrijk? Wat wil je echt doen? Nu bevind ik me in een positie dat ik kan doen wat ik wil.” Ze onthulde dat ze vergaderingen zo vaak mogelijk vermijdt, maar in plaats daarvan de informatie van haar team krijgt.

Je tijd alleen maar besteden aan de meest belangrijke zaken, vergt veel delegeren. “Ik omring mezelf met mensen die écht weten wat ze doen en geef ze de vrijheid om dat te doen,” zei Winfrey.

‘De trick voor multi-tasken? Dat is een grap!’

Zo gelooft ze ook in mindfulness en alles doen met toewijding. “Ik heb geleerd dat als je je volledige aandacht hebt op de activiteit van dat moment, de ervaring echt en intens is. Leef in het moment, en maak je geen zorgen over wat er gebeurt om 15.00 en om 19.00.” Ze voegt toe, “De trick voor multi-tasken? Dat is een grap! Als ik het probeer, doe ik niks echt goed.”

Naast het feit dat Oprah Winfrey bekend staat om haar vrijgevigheid, is een andere zeer bijzondere eigenschap dat ze altijd bescheiden is gebleven, ondanks haar wereldfaam en iconische status. Deze miljonaire, filantroop en mediakeizerin, leeft een rijk en spiritueel bestaan en dat is kennelijk wat haar zo down to earth houdt.

“Ik ben gezegend met dit zeer bijzondere leven. Ik verbaas me dagelijks over hoe ik zo ver ben gekomen, als je weet wat mijn afkomst is. Het is mijn doel om mensen te inspireren en ze een spiegel voor te houden. Mijn wens is dat ik mijn best doe en nog beter ben voor anderen. Dat zeg ik niet alleen, maar zo ben ik.”

Wij houden nog meer van je, Oprah. Amen.

Wat vind jij van Winfrey’s no-nonsense aanpak in het leven? Laat het ons weten in een reactie hieronder.