Contributor Lisa’s zoektocht naar een gezond gewicht en een bijbehorende levensstijl, die ook nog eens leuk is, bracht haar bij haar missie: andere vrouwen helpen om hun lichaam en imperfecties te accepteren en te leren genieten van een alle healthy pleasures in het leven. Zo is ze haar website In Love With Health gestart en liggen er alweer twee boeken in de winkel. Lisa is nu 10 kilo zwaarder, maar gelukkiger dan ooit! Lees mee hoe dat is gegaan.

Kun je kort vertellen hoe jouw leven was toen je 10 kilo lichter woog?
Als ik er nu op terug kijk, was ik helaas niet zo gelukkig als ik toen dacht of hoopte. Ik weet nog goed dat ik in die tijd eigenlijk niet echt leefde. Ik leefde in een illusie. Ik had op dat moment nul energie en ik had veel lichamelijke klachten waarvan ik niet wist waar ze vandaan kwamen. Achteraf weet ik dat dat alles te maken had met de manier waarop ik leefde en voor mezelf zorgde. Ook had ik een onrealistisch zelfbeeld en was ik nooit tevreden over mezelf. Ik stond dagelijks voor de spiegel te kijken naar wat ik nog aan mijn lichaam anders wilde hebben. Het was een never ending story. Gelukkig heb ik uiteindelijk het licht gezien.

“Ik stond dagelijks voor de spiegel te kijken naar wat ik anders wilde hebben. Gelukkig heb ik uiteindelijk het licht gezien”

Wanneer en waardoor is de knop bij jou omgegaan en hoe is dat verlopen?
Om eerlijk te zijn, heeft dat best een behoorlijke tijd geduurd. Toen ik op de weegschaal stond en ik het cijfertje 49,5 zag staan had ik mijn doel destijds behaald. Maar ik kwam erachter dat ik eigenlijk nog steeds niet tevreden was. Ik vond dat er nog steeds wel wat kilo’s af konden. Op een gegeven moment trok ik mezelf steeds meer terug. Dat was het moment waarop ik besefte dat er iets goed mis was en dat ik iets moest veranderen, omdat het zo niet langer kon. 

“Ik was 49,5 kilo en vond dat er nog wel wat kilo’s afkonden. Dat was het moment waarop ik besefte dat het zo niet langer kon”

Ik ben hulp gaan zoeken, ben de spirituele boeken in gedoken en ging onderzoek doen naar hoe ik beter voor mijn lichaam kon zorgen op een gezonde en verantwoorde manier. Het was een lange weg en zeker niet makkelijk, maar ik ben dolgelukkig dat ik elke stap heb gezet, dat ik nu eindelijk kan zeggen dat ik gelukkig en gezond ben en dat ik van mezelf en zowaar van mijn imperfecties houd! Ze maken me wie ik ben en ik ben er zelfs dankbaar voor, omdat ze me uniek maken. Ja, het kan echt dames! Ook ben ik dankbaar voor de weg die ik heb moeten volgen, omdat ik hierdoor anderen kan helpen die in de situatie verkeren als ik destijds.

voor en na

Hoe zijn jouw platform en boeken ontstaan?
Mijn platform In Love With Health is eigenlijk ontstaan vanuit mijn liefde voor een gezond leven. Ik wilde graag de gezonde en verrukkelijke receptjes delen waarmee ik mijn gezonde en fitte lichaam heb gekregen. Doordat ik ook mijn eigen verhaal deelde op mijn website kreeg ik steeds meer vragen van vrouwen die ook graag gezond en slank wilden worden en zo is mijn Slimming Body methode ontstaan. Mijn methode was in eerste instantie puur voor mezelf, maar ik besefte dat ook andere vrouwen er baat bij hadden en zo is mijn missie ontstaan om vrouwen te helpen om hun doelen te behalen en een gezond, fit en gelukkig lichaam te krijgen. 

“Mijn platform In Love With Health is eigenlijk ontstaan vanuit mijn liefde voor een gezond leven”

Eigenlijk zijn de rest van mijn boeken daar ook uit voortgekomen. Mijn boek Healthy Pleasures is bijvoorbeeld een kookboek waarin ik laat zien dat gezond eten alles behalve saai hoeft te zijn en dat je je guilty pleasures zeker niet hoeft op te geven als je gezond wilt leven. Ik heb er namelijk gezonde varianten van gemaakt ofwel: de healthy pleasures

Mijn laatste boek In Love With Health staat helemaal in het teken van liefde voor jezelf en voor een gezonde lifestyle. Ik neem de lezer daarin aan de hand mee in mijn verhaal en laat stap voor stap zien hoe ik dit heb behaald. Daarnaast ga ik in op de onderwerpen ‘perfectie & imperfecties’, ‘vergelijken’, ‘social media & de maatschappij’ en maak ik de lezer bekend met mijn methode inclusief ruim 80 Slimming Body proof recepten. Het is een behoorlijk compleet boek geworden en ik ben super trots op het resultaat, if I may say so, haha.

voor en na

Kun je aangeven hoe en hoeveel vrouwen je helpt?
Ik help vrouwen bij het behalen van hun doelen en de zoektocht naar zelfliefde met behulp van mijn Slimming Body Guide en mijn nieuwste boek In Love With Health. Ik heb met mijn methode inmiddels al meer dan 15.000 vrouwen mogen helpen om een gezonder, fitter en gelukkiger lichaam te krijgen. Dat maakt me ontzettend trots! Maar ik ben nog niet klaar hoor, haha. Ik wil graag alle vrouwen helpen om een gelukkig en gezond lichaam te krijgen waar ze op een liefdevolle manier mee om gaan en waar ze trots op zijn. Inclusief de imperfecties. Dan is mijn missie pas geslaagd! De mooie resultaten laat ik ook zien op mijn social media kanalen om anderen te motiveren. 

“Stop met vergelijken en streven naar perfectie!”

Ik wil graag dat alle vrouwen inzien hoe waardevol het is om van jezelf en een gezonde lifestyle te houden en dat een gezond en fit lichaam in alle maten en vormen voor komt. Dus zeker niet alleen in een maatje XS met een sixpack. De maatschappij waarin wij nu leven bepaalt in grote mate hoe we naar onszelf kijken en dat vind ik eeuwig zonde! Waarom zou je alleen van jezelf kunnen houden als je Kardashian billen hebt? Of een rock hard sixpack? Ook zonder dat ben je het waard om van gehouden te worden en verdient je lichaam niks minder dan beste zorg. Dat is een boodschap die ik van de daken wil schreeuwen totdat alle vrouwen dat gaan inzien.

Welke tips heb je voor vrouwen die nu niet van zichzelf houden?
Stop met vergelijken en streven naar perfectie! Het heeft geen zin om je te vergelijken met anderen en zeker niet met wat je op social media voorbij ziet komen. Ieder lichaam is uniek en iedereen heeft haar eigen battles to fight, waar vaak niemand iets vanaf weet, omdat dat soort dingen niet worden gedeeld op sociale media. Ook het streven naar perfectie is nutteloos, omdat perfectie simpelweg niet bestaat. Het is een illusie en je zult het nooit bereiken. Dit klinkt misschien een beetje hard, maar ik kan het weten. I’ve been there, done that. Ik heb jarenlang gestreefd naar de perfecte Lisa om er vervolgens achter te komen dat die helemaal niet bestaat! Je bent al helemaal perfect zoals je bent, met al je flaws die jij nu misschien nog verschrikkelijk vindt. Zodra je dat inziet, gaat er een wereld voor je open!

Heb jij of ken jij iemand met een mooi of bijzonder verhaal wat goed past om mijn website waarmee ik mijn lezeressen kan inspireren? Stuur dan een mailtje naar info@annicvw.com o.v.v. interview.