Het is alweer vrijdag 15 januari en dat betekent dat ik precies twee weken geen alcohol heb gedronken én dat ik nog twee weken heb te gaan. Hieronder een kort verslagje van afgelopen week en mijn conclusie van de tweede week zonder alcohol.

Vrijdag 8 januari
Nou daar ging ik dan, vol goede moed naar een verjaardagsborrel en daarna eten met vrienden bij Panache (écht een aanrader trouwens). Ik vertelde het vorige week al in mijn verslagje van de eerste week zonder alcohol dat ik best tegen deze dag opzag. En ook deze keer voelde het bestellen van de eerste spa blauw best ongemakkelijk, maar door mijn artikel van vorige week waren gelijk al mijn vrienden op de hoogte en dat helpt (TIP!). Eenmaal bij Panache aangekomen baalde ik wel een klein beetje hoor. Er werd een mooie fles wijn besteld (en er volgde nog velen) en ik bestelde weer een spa blauw. Maar na drankje nummer twee vergat ik het toch een beetje en werd het een onwijs gezellige avond die ook zonder drank tot 02.00 duurde…

“Robert wordt met hoofdpijn wakker, en dan is het toch wel heel erg lekker om wakker te worden zonder kater”

Zaterdag 9 en zondag 10 januari
Na een super gezellige avond wordt Robert met hoofdpijn wakker. En dan is het toch wel heel erg lekker om zonder kater wakker te worden. Het is zaterdag en de kindjes van de zus van Robert komen logeren, dus geen uitdaging vandaag. Zondag kwamen er aan het eind van de middag vrienden borrelen en eten dus dat maakte het weer wat moeilijker, maar ik heb het gevoel dat ik er nu steeds meer aan gewend raak.

Dinsdag 12 en woensdag 13 januari
Eten bij familie en de verjaardag van mijn beste vriendinnetje stonden op het programma deze twee dagen. En bij mij betekent familie en mijn beste vriendinnetje: gezelligheid. En gezelligheid betekent bij het eten wijn ;-). Maar ook deze twee dagen vielen mij heel erg mee. Ik drink een maand niet. Klaar. Punt. Uit.

“Ik voel me als ik wakker word zo méga moe! Alsof er een vrachtwagen over mij heen heeft gereden”

Conclusie tweede week
Ik had verwacht dat ik me na twee weken frisser en toch wat fitter zou voelen, maar het tegendeel is waar. Ik voel me als ik wakker word zo méga moe! Zoals Robert zegt: alsof er een vrachtwagen over mij heen heeft gereden. Ik krijg m’n ogen amper open en het liefste wil ik de hele dag in bed blijven liggen. Als ik eenmaal opsta gaat het wel weer en na de lunch merk ik niks meer van de moeheid. Maar dat opstaan… Misschien komt het door het donkere weer of doordat ik parttime werk en ik ook tijd heb om me moe te voelen. Qua gewicht is er niet veel veranderd. Ik woog dus 63 kilo op 31 december, vorige week woog ik 62,4 en nu 62,3. Mijn tip: vertel aan iedereen dat je bezig bent met jouw alcohol vrije maand. Plaats het desnoods zoals ik op social media, want dan weet echt iedereen ervan en dat maakt het echt stukken makkelijker.

Ben jij ook bezig met een alcohol vrije maand en herken je je in mijn tweede week? Of denk je te weten waarom ik ‘s morgens zo moe ben? Laat het hieronder weten in een reactie!