Ik houd van cijfers en onderzoeken. En deze móét ik even met jullie delen! Het blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen haar onverwachtse kant niet of nauwelijks laat zien aan anderen. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Jillz onder ruim 1800 vrouwen in de leeftijdscategorie 20 en 50 jaar.

“Dít was nou precies mijn punt in mijn ‘Fuck Powervrouwen’ column”

Maar liefst 79% van deze vrouwen geeft aan dat ze de lat té hoog leggen voor zichzelf. Dit komt overeen met de 66% procent die vindt dat er teveel van hen wordt verwacht. Dit was nou precies mijn punt in mijn ‘Fuck Powervrouwen’ column. Wij vrouwen verwachten veel te veel van onszelf én van elkaar. Dit moet toch anders?

Ik heb dit onderzoek ontvangen van Jillz. Jilzz stimuleert namelijk vrouwen om zichzelf te zijn en te doen wat ze echt willen en vaker voor zichzelf te kiezen. Zo geeft bijvoorbeeld 77% van de ondervraagden aan dingen te doen die anderen van haar verwachten. Met hun slogan: “Sweet, but not THAT sweet” wil Jillz vrouwen stimuleren om kansen te pakken en jezelf niet te laten beperken door wat er van je verwacht wordt.

“De onderzoeksresultaten bevestigen dus nogmaals dat vrouwen te vaak doen wat er van hen verwacht wordt”

De onderzoeksresultaten bevestigen dus nogmaals dat vrouwen te vaak doen wat er van hen verwacht wordt. Ik wil dat hier verandering in komt. Dus elk onderzoek die dit soort zaken aantoont deel ik met je om je weer even bewust te maken. Eens? Of niet? Laat je het hieronder weten?