En dat was alweer week drie! Ja, je leest het goed, ik drink al drie weken (!) geen alcohol. Morgen ga ik mijn vierde en gelijk laatste week in!

15 t/m 21 januari
Ik had in deze derde week natuurlijk weer de nodige dinertjes, feestjes en verjaardagen. Maar het niet drinken kostte mij deze week geen enkele moeite. Sterker nog, ik stond zaterdagavond op een verjaardag en zag iedereen gezellig wijntjes drinken. En ik dacht, nou van mij hoeft het eigenlijk niet. YUP! Ik kan het zelf ook nog niet helemaal geloven dat ik dat dacht, maar het is echt zo.

“Mijn vriend Robert zat naast mij en keek mij met grote ogen aan. OEPS!”

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik zaterdag aan het begin van de middag op een kinderverjaardag was en daar werd roze champagne geschonken. De vader van de jarige Job vroeg: “Wil je ook een glaasje?” dus ik antwoorde: “Ja tuurlijk! Lekker!”. Mijn vriend Robert zat naast mij en keek mij met grote ogen aan. OEPS! Zo makkelijk gaat dat dus en ik had het totaal niet door!

“Dat scheelt 1,2 kilo, dus toch wel een verschil”

Conclusie derde week
De afgelopen week ging mij dus eigenlijk heel goed af. Ik hoor van verschillende mensen dat je binnen drie weken geen verschil kan voelen, maar ik heb toch het idee dat ik me anders voel. Misschien is het psychisch, maar ik voel me beter dan in december. Frisser, fitter en scherper. Ik word ook minder moe wakker. Qua gewicht is er ook wel wat veranderd. Ik woog dus 63 kilo op 31 december, na de eerste week woog ik 62,4, vorige week 62,3 kilo en vanmorgen woog ik 61,8. Dat scheelt 1,2 kilo, dus toch wel een verschil.

Ben jij ook bezig met een alcohol vrije maand en herken jij jezelf in mijn derde week? Of heb ik je overtuigd om mee te doen aan Dry February? ;-) Laat het hieronder dan weten in een reactie! Zou ik heel eg leuk vinden!