JAAAAA! Dit was het alweer! Week vier zit erop! Ik heb een maand (nou ja, om precies te zijn exact vier weken) geen alcohol gedronken. Ik vertel je eerst hoe de vierde week mij verging en dan vertel ik je mijn algehele conclusie van een maand zonder alcohol.

22 t/m 28 januari
Dit was écht een piece of cake. Waar ik van te voren dacht dat ik in de vierde week weer zou verlangen naar een wijntje, was dit juist de makkelijkste week. Ik was helemaal gewend aan het niet drinken. Ik dacht er amper over na en het is echt uit mijn systeem. Volgende week woensdag ben ik jarig en morgenavond vier ik mijn verjaardag. Dus dan ga ik mijn eerste wijntje weer drinken. En als ik heel eerlijk ben, kijk ik er niet eens heel erg naar uit. Dat had ik van te voren nooit verwacht!

“Het ging me eigenlijk vrij makkelijk af alleen is het gewoon saai tijdens borrels en gezellige etentjes”

Mijn conclusie van mijn alcohol vrije maand
Ik wilde dit dus al jaren, in januari een maand niet drinken. Maar ik zag altijd op tegen de nieuwjaarsborrels en een maand klinkt zo lang. Daarom heb ik me nooit gewaagd aan ‘Dry January’. Maar ik ben oprecht blij dat ik het gedaan heb! Het was heel anders dan ik had verwacht. Het ging me eigenlijk vrij makkelijk af alleen is het gewoon saai tijdens borrels en gezellige etentjes. Maar ik voel me dus frisser, fitter en scherper en ik word ook minder moe wakker. Qua gewicht is er ook wel wat veranderd. Ik woog dus precies 63 kilo op 31 december, na de eerste alcohol vrije week woog ik 62,4, na mijn tweede alcohol vrije week 62,3 kilo, na de derde alcohol vrije week woog ik 61,8 en vanmorgen woog ik 61,5 kilo. Dus bijna een kilo eraf. Daar deed ik het niet voor, maar ik zou alle resultaten met je delen. Dus dit was het! Ik kan het je zeker aanraden. Ik denk dat het goed is om dit minimaal één keer per jaar te doen.

Heb je ook een alcohol vrije maand gehad? Laat het hieronder dan weten in een reactie! Zou ik heel eg leuk vinden! Ik ben namelijk super benieuwd hoe het bij jou ging!