De Quick Fix Bestaat Niet. En toch zijn we er in Amsterdam en omstreken massaal naar op zoek.

Zo begint het, je reis naar binnen: je wil het anders doen dan je tot nu toe steeds deed. Keer na keer gleed je die angstglijbaan in je hoofd af en wist je niet hoe je kon stoppen voor je te water landde. En te water landen, dat is het meest onprettige.   

We hebben onszelf aangeleerd ‘mooi weer te spelen’. Bij vriendinnen, vrienden, familie, je gaat overal mee met de massa.   

“Het is vrijdagavond en we drinken er allemaal nog één (in werkelijkheid nog tien of twintig)”

Het is vrijdagavond en we drinken er allemaal nog één (in werkelijkheid nog tien of twintig), we snuiven die lijn cocaïne of de nieuwste drugstrend: 4fmp waar geheel Amsterdam de nachten en ochtenden op vliegt en waar we heus geen kater van krijgen en het schijnt echt heel goed voor je te zijn. 

Zo praten we ons verslaving mooi recht, terwijl we diep van binnen weten dat dit krom is. En dat kromme… daar zit het. We luisteren niet naar ons binnenste en daarom zoeken we als we alleen op onze kamer zitten naar hulp. Want dat is nodig.

“Gedachtes die je professioneel hebt weggedrukt, schieten nu als vrije vuurpijlen door je hoofd”

De kater van de nacht daarvoor is heftig voor je lichaam en nog erger voor je Mind – Ego, die heeft namelijk vrij baan gekregen op die glijbaan waar je vanaf wilt. Gedachtes die je professioneel hebt weggedrukt ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik heb het verkeerd gedaan’, ‘Ik ben waardeloos’, ‘Ik ben het niet waard’, ‘Ik verdien geen liefde’ schieten nu als vrije vuurpijlen door je hoofd en je lichaam om vervolgens tot ontploffing te komen. Je zoekt hulp om die burn-out te vermijden.

En die hulp zit naast je op de bank. Ligt naast je in bed. Zit naast je op je werk. Of nog beter gezegd, heeft je nooit verlaten. Je was alleen te druk met je hoofd om het wiel zelf te designen en uit te vinden. Maar doordat je niet weet hoe je weer daar kan komen, is het wanhopige gevoel dat meester is over je.

“De oplossing is even simpel als het probleem. Pak een moment van stilte om jezelf weer te voelen, zodat je die lijn cocaïne gewoon kan laten liggen”

De oplossing is even simpel als het probleem. Neem rust voor jezelf. Pak een moment van stilte om jezelf weer te voelen en je Mind – Ego weer te temmen, zodat je die lijn cocaïne gewoon kan laten liggen. Zodat je die lieve ene jongen een kus op de wang geeft en er niet de nacht mee induikt. Dat je bij het derde biertje ‘dankjewel’ zegt en vervolgens je fiets pakt om zacht en liefdevol in bed in slaap te vallen, omdat je voelt wat gezond en liefdevol voor jezelf is.

En dat blijf je trainen, net zolang je alle trucjes en kermissen van je Mind-Ego door hebt en je anders kan kiezen voor jezelf. Zo kom je op een andere glijbaan terecht. Een glijbaan die in gemak flowt, die je laat stralen als een debiel. Een glijbaan die er vóór je is en niet tegen je.Een glijbaan die je steunt en vol vertrouwen begeleidt.

Er is geen Quick Fix er is in het leven alleen maar een langdurige verandering die zelfdiscipline nodig heeft om datgene waar jij je niet meer langer mee wilt identificeren te veranderen.

Er is geen Quick Fix er is in het leven alleen maar een langdurige verandering die zelfdiscipline nodig heeft om datgene waar jij je niet meer langer mee wilt identificeren te veranderen. En dat houdt in dat je NU een keus maakt. Wie wil jij zijn? Wordt je stralend naast jezelf wakker of niet? Want dat is wel je geboorterecht. En dan word je vanzelf ‘your own best friend’.

Wil je leren hoe je dit allemaal toepast voor die daadwerkelijke verandering?
Bij De Bewustzijn School kan je kiezen voor programma’s zoals: Meesterschap in Zelfvertrouwen, Meesterschap in Succes enzovoorts. Er zijn dagelijkse lessen gebaseerd op persoonlijke en professionele ontwikkeling allemaal om de duurzame verandering in jezelf in en voort te zetten.

Tekst en beeld: Marieke van Meijeren