Je ziet door de bomen het bos niet meer: er zijn zoveel supplementen, producten en snacks die het label ‘superfood‘ krijgen, dat je het ons moet vergeven dat we enigszins sceptisch worden als er weer iets nieuws op de markt komt.

Maar er is nu een groen pilletje dat we moeilijk kunnen negeren, vanwege de celebrity fans zoals het Australische supermodel Miranda Kerr en Victoria’s Secret model Rose Huntington-Whitely. Zij zijn beide grote fans van het groene goedje chlorella. Kerr gaf aan dat ze elke dag chlorella slikt, samen met vitamine C en probiotica. “Als je gezonde darmen hebt, heb je gezonde hersenen én een gezond lijf. Superbelangrijk.” En van deze beauty zullen we dat dan maar aannemen. Wij willen er ook wel zo uit zien ;-)

Chlorella (naam klinkt een beetje eng, he?) is niet iets echt nieuws, de donkergroene algen maakten alleen pas onlangs een sprong van de bio winkel naar de smoothies van de hipsters. Je kunt het inmiddels verkrijgen in poeder- en pilvorm, als sapje in de supermarkt en het zit zelfs al in toners voor je gezicht verwerkt.

Chlorella wordt in Azië gebruikt als anti-oxidant, een soort schoonmaakmiddeltje voor je lichaam. Er zitten veel vezels, magnesium, omega 3, calcium en ijzer. Deze micro-algen zorgen ervoor dat je spijsvertering en afweersysteem verbeteren en zorgt voor de toevoer van zuurstof aan je systeem.

Als dat zo is, moeten we het dan maar weer allemaal gaan nemen? Ja. Schijnbaar maakt dit spulletje echt de verwachtingen waar. Een echte superfood dus..!