Laat ik voorop stellen dat ik absoluut geen zweverig type ben. Ik hou van aanpakken, doorgaan en knallen. Om te ontspannen lig ik weliswaar af en toe languit op de bank met een half oog naar Netflix te loeren; om mijn geest echt leeg te maken ga ik het liefst een uur hardlopen op loeiharde muziek. Rennend op de beat even bijkomen van alle stress en chaos die bij ondernemen horen. Super. Toch heb ik sinds kort iets nieuws en ik ben er stiekem best een beetje gek op. Ik – stijf-als-een-plank-Emilie – doe aan yoga. Ja heus. Op een matje. Met van die zweef muziek. En wierook. Ja echt, no joke.

“Ik doe aan yoga. Ja heus. Op een matje. Met van die zweef muziek. En wierook. Ja echt, no joke

Mijn leven kent vele ups, maar ook net zoveel downs. Hoe enthousiast ik soms ook mijn bed uitspring door een leuke email die mijn inbox heeft bereikt, hoe futloos ik mezelf soms door afspraken moet sjouwen vanwege een eindeloze stroom aan onbetaalde rekeningen. Doordat ik veel tijd achter mijn computer doorbreng, heb ik chronisch last van een gespannen nek en strakke schouders. Wat meestal op vrijdagmiddag (wat een timing) resulteert in een kloppend gevoel achter ofwel mijn linker- dan wel mijn rechteroog, doortrekkend naar mijn kaken. Top. Met strakke kaken het weekend in, maar dan niet voor de lol.

Al jaren zweren mijn vriendinnen A. en A. bij yoga. De één staat zonder moeite op haar hoofd, de ander glimlacht altijd heel sereen ondanks stress of andere sores die op haar pad komen. Toen ik eind december bij een masterclass van The Commversation in gesprek kwam met een Amsterdamse yogini, vertelde ze dat ze les geeft en dat ze me graag het één en ander zou willen leren over ontspanning. Ze was niet alleen ontzettend aardig, maar ook heel normaal. Ik besloot me te laten overhalen.

“Maar man oh man, wat is dit fijn. Het voelt alsof ik ein-de-lijk snap waar mijn vriendinnen het over hebben”

Nu, drie yogalessen later ben ik hooked. Zo erg zelfs, dat we bij #workmode sinds januari ook lessen aanbieden. In het kader van: ‘je werkt harder als je de dag ontspannen begint’, bieden we op maandagochtend en woensdagochtend een les aan op onze locatie op de Oudezijds Achterburgwal. Omdat er maar vijf mensen kunnen meedoen, voelt het als een privé les en begin ik mijn week steevast met een grote zen-lach op mijn gezicht geplakt.

Die schouders kunnen heus nog iets zachter (ja ik begin nu ook al in ‘yoga’ te praten), maar man oh man, wat is dit fijn. Het voelt alsof ik ein-de-lijk snap waar mijn vriendinnen het over hebben. Mocht je benieuwd zijn naar mijn tip van deze maand voor girlbosses die strak staan van de adrenaline en elke dag hun business draaiend houden, laten groeien en druk, druk, druk zijn: give it a try. En natuurlijk wel in een lekker pakkie. Bijvoorbeeld van Jogha, mijn favo sportswear brand – en niet alleen omdat oprichter Aranka een girlboss bij uitstek is en haar outfits daardoor nog net iets lekkerder zitten.

Wil jij onze yoga sessies bijwonen? Stuur dan een mailtje naar hello@hashtagworkmode.com. Namasté.

Tekst: Emilie Sobels