Dag lieve lezeressen van Annicvw.com, it’s me again! Wat leuk dat ik alweer mijn derde column mag schrijven, waarin ik wederom mijn healthy ups and downs deel van de afgelopen maand. Vorige maand vertelde ik jullie hoe ik het roer om moest gooien wat betreft mijn voeding en sporten – hoe is mij dit afgegaan?

GOED! En dit schrijf ik met een glimlach van oor tot oor, want er was werk aan de winkel hoor, poe poe. Het is makkelijk om “even” af te wijken van een gezond voedingsschema en “een weekje” niet sporten, maar de weg terug is minstens dubbel zo moeilijk! Deze les heb ik de afgelopen maand wel weer geleerd.

“Naar mijn mening valt of staat het oppakken en aanhouden van een healthy lifestyle op: discipline, geduld en doorzettingsvermogen.”

Ik heb de afgelopen maand mijn HIIT (High Intensity Interval Training) cardio sessies buiten gedaan, in de ochtend, voor werk. En ja, dat was erg koud brrrrr, maar daar ben je na 2 minuten overheen! Hoe zit een running HIIT er voor mij uit?
1. 5 min warm-up (joggen)
2. 8 sprints: 15 squat jumps, 20 walking lunges, 15 push-ups, 80m. sprint, terug lopen.
3. 5 min cool-down (joggen)

Op deze manier ben ik maar 35 min bezig en kan ik het makkelijk 2 keer per week inplannen. Ook ben je voor deze workout niet afhankelijk van een sportschool of materialen, super handig dus! HIIT is dé manier om snel vet te verbranden en naarmate je meer spiermassa hebt gaat je vetbranding omhoog.

“Je kan dus ook iets meer eten en dat is voor mij een WIN-WIN!”

Oktober: de healthy ups and downs van Carolina van Foodie-ness

Wat eet ik dan ‘s ochtends vroeg voor deze intensieve workout? Zodra de wekker gaat spring ik uit bed, trek ik meteen mijn sport kleding aan en zorg ik dat ik binnen 15 min weg ben. Zo weerhoud ik mijzelf ervan om “even” wat andere dingetjes te doen en dan geen zin meer heb. Ik eet een banaantje en drink een Whey-shake. Dit geeft mij voldoende energie voor mijn korte workout en geeft mij geen buikpijn onderweg, of (de gevreesde) steken in de zij.

Natuurlijk ben ik ook weer flink aan het bakken geweest de afgelopen maand en er is een receptje zo goed bekeken op de Foodie-ness blog dat ik deze graag ook hier met jullie deel: rijstwafel pizza’s van maar 64kcal per stuk! Zelf ben ik echt he-le-maal gek op pizza, dus in plaats van elke cheat meal aan pizza te besteden kan ik mezelf nu verantwoord op pizza trakteren – zonder schuld gevoel!

Oktober: de healthy ups and downs van Carolina van Foodie-ness

“De komende maand ga ik proberen deze positieve vibe vast te houden en deze stijgende lijn voort te zetten.”

In November heb ik weer een aantal shoots gepland staan en het helpt me enorm om dan lekker (en hopelijk zo fit als mogelijk) in mijn vel te zitten! Afgelopen week had ik last-minute een shoot voor de nieuwe HKMX sport collectie van de Hunkemoller en toen realiseerde ik me maar weer hoe belangrijk het is om altijd on track te zijn! Niet alleen tijdens de zomer :-)

Oktober: de healthy ups and downs van Carolina van Foodie-ness

Ben jij benieuwd hoe ik het de komende vier weken ga doen? Je kunt mij dagelijks volgen via www.foodie-ness.com en over een maand zien we elkaar weer bij Annicvw.com voor alle healthy updates. Ik hoor het graag als je vragen hebt of meer van me zou willen weten over een specifiek onderwerp?

Liefs,
Carolina van Foodie-ness

Tekst: Carolina van Dorenmalen