En dat ergens is meestal in je woonkamer of in een koffietentje…Ja, de droom van je bedrijf of product ontvangen, is één punt. Daar begint het mee. Daar gaat je hart van open. Dat laat je bewegen naar ontwikkelen, bouwen en verbinden. En er echt daadwerkelijk met volharding voor gaan. Dat doet je hart. Die kracht is onmetelijk sterk en daarin zit ook je zelfvertrouwen. Je vertrouwen in jezelf, dat je het kan. Dat je heus dat product, online bedrijf, duurzaam project op kan tuigen. Je voelt het: je bent er voor geboren.

En dan komt er een punt dat het erop aan komt. Opstaan. Tegen mensen om je heen vertellen dat je jouw baan opzegt”

En dan komt er een punt dat het erop aan komt. Opstaan. Tegen mensen om je heen vertellen dat je jouw baan opzegt. Dat je niet meer doet wat je ‘dacht’ dat er van je werd verlangd. Maar je kiest. Je kiest nu voor jezelf. En dat pad, dat pad leert je in korte tijd enorm veel. We hebben in de hype van start-ups een enorm vertekend beeld gekregen over hoe ‘succesvol zijn’ eruit ziet, hoe je jouw eigen onderneming bouwt. 

Vooral tijd is een vertekend beeld. We zijn gaan kijken alsof je zaak binnen één jaar vol zit. Alsof je product verkocht wordt met 1000 exemplaren per maand. Alsof er alleen maar gouden paden zijn. En dat is niet zo. We beginnen met één klant en dan komen er drie en dan komen er zeven en zo groeit het door. Daar komt zelfvertrouwen en duidelijkheid bij kijken. Stevig in jezelf staan en jezelf steeds de toestemming geven om er fully voor te gaan. Niet vanuit stress, maar uit vertrouwen en geluk.

“Stevig staan in jezelf en jezelf steeds de toestemming geven om er fully ervoor te gaan. Niet vanuit stress, maar uit vertrouwen en geluk”

Een boom is niet in één keer een boom. Een boom is eerst onzichtbaar. In de grond. Kloppend en groeiend komt hij uit. En dan komt het erop aan: trotseer het weer, de mens en de wereld. Om vervolgens een grote, krachtige en geaarde boom te zijn. Die staat. Dat is een reis. Een reis van een ondernemer. Net als jij en je nieuwe hervonden ZZP’er-schap of onderneming! 

“Dat is een reis. Een reis van een ondernemer”

Wil je deelnemen aan mijn lezing: ‘Meesterschap in Zelfvertrouwen? Dat kan. Hij wordt gegeven op mijn school: De Bewustzijn School op 26 oktober om 18.30 uur. Koop hier je ticket voor €15,-.

Tekst en beeld: Marieke van Meijeren