Wat is dat nu: balans? En waarom zijn we er nu massaal met zijn allen zo enorm naar op zoek? Ja, nu, in deze tijd. De tijd waarin we met velen kiezen voor nieuwe werkvormen. Er zijn nog nooit zo veel start-ups, zzp’ers, freelancers en do-gooders geweest dan in deze tijd. En Thank God! Dat mag absoluut gezegd worden, want zonder die groep bouwen wij geen nieuwe, duurzaam en groenere samenleving. We zijn allemaal nodig in deze tijd waarin er veel verandert en waarin de documentaire van Leonardo DiCaprio de mensheid laat trillen op zijn benen.

“Ja, nu is het de tijd om zelf de verandering te zijn, daar daadwerkelijk in op te staan en het te gaan doen”

Samen
We hebben elkaar allemaal nodig, want we hebben allemaal verschillende taken die dit grotere geheel naar het volgende plan mogen tillen. Het volgende plan is een hoger en dieper bewustzijn. Vanuit die staat van ‘zijn’ maken wij namelijk hele andere keuzes. Keuzes die gezond, gericht op de lange termijn, sustainable en liefdevol zijn. Als wij vanuit hoger en dieper bewustzijn naar onszelf kijken en ook naar ons werk is het van cruciaal belang om goed en gezond voor jezelf te zorgen. Hoe zorg je nu dagelijks voor een goede Work-Life Balance?

Hoe zorg je nu dagelijks voor een goede Work-Life Balance?
Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: na het ontwaken, pak je eens niet gelijk je nieuwe smartphone, maar ‘blijf je binnen’. Als je net wakker wordt en je je ogen nog niet helemaal open hebt, is er een moment van ‘totale bewuste aanwezigheid’. Voel dat eens echt en ervaar de rust en de scherpte die daarbij hoort. Na 10 minuten open je rustig je ogen. Daarna sta je op voor je ontbijt en pas daarna zet je jouw smartphone aan en ga je bewust je dag in.

“Adem rustig in en uit met gesloten ogen en zeg tegen jezelf hoe jij je deze dag wilt voelen en wat je graag ziet gebeuren. Voel dat gevoel en visualiseer dat.

Check-in 
Gedurende de dag heb je kleine check-ins in met jezelf. In die momenten ga je terug naar het gevoel dat je na het ontwaken had en de visualisatie die je hebt gemaakt voor vandaag. Klopt je dag met wat je vanochtend voelde? Ja? Wees dan dankbaar voor jezelf. Nee? Reset je gevoel en ga weer terug naar het gevoel van die ochtend.  Als jij in balans bent, heeft dat een enorm positief en liefdevol effect op de mensen om je heen, je start up en/of je werk en de wereld.

“Je bent als mens enorm krachtig en in staat om jezelf bij te sturen. Door dat te doen beoefen je persoonlijk leiderschap”

Go for it!
Heb je hulp of inspiratie nodig? Dat kan! Bij De Bewustzijn School bieden we in de maand november en december een Premium Programma aan: Meesterschap in Zelfvertrouwen. Daarin leer je jezelf dieper kennen, verlos je jezelf van onnodige blokkerende overtuigingen en zorg je voor een healthy and powerful New You. Met een dieper bewustzijn waarin jij stevig staat.

Tekst en beeld: Marieke van Meijeren