Vorige week had ik ongeveer de drukste week van mijn leven. Een kleine opsomming: mijn nieuwe website ging bijna live, ik ging shoppen met twee winnaars in Almere, ik had heel veel campagnes die live gingen, elke drie weken doe ik vrijwilligerswerk (ik spreek dan af met een dame op leeftijd en ga wat leuks met haar doen), zondag gaf ik een Masterclass Ondernemen en ga zo maar door. Al die drukte in combinatie met weinig slaap zorgde voor een lage weerstand. En ja, ook bij mij lag de griep op de loer.

“Uit onderzoek is gebleken dat kippensoep echt werkt tegen griep en verkoudheid”

Maar ik was niet de enige, want site manager Denise werd verkouden en campaign manager Milan en stagiaire Birgit voelde zich ook niet lekker. Eigenlijk was het hele team dus ziek. Als ik griep voel opkomen, heb ik altijd een paar regels die ik direct hanteer:

1. Hot Coldrex of Citrosan!
Ik zweer echt bij deze poedertjes. Verkoudheid begint bij mij altijd met lichte keelpijn. Alle alarmbellen gaan dan rinkelen en ik begin echt direct met Hot Coldrex. Hier zit paracetamol en vitamine C in. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Vitamine C wordt hieraan toegevoegd met het idee dat een verkoudheid sneller overgaat als je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Doordat je het drankje heet drinkt voel je je gelijk al beter.

2. Rust is key
Supersaai, maar vroeg naar bed gaan helpt echt. Rust, rust en nog eens rust. Dus niet nog even na werk naar die werk borrel of andere afspraak. Ga lekker vroeg naar huis en duik je bed in.

3. Groente en fruit
Groente maak je mij super blij mee, maar fruit… De meeste geloven het niet, maar ik houd niet van fruit. Dat heb ik van mijn vader. Maar als je die griep voelt opkomen zijn die vitamines zo belangrijk. Sinaasappelsap vind ik dan nog wel lekker en krijg ik de juiste vitamines binnen.

4. Bouillonnetje
Waarschijnlijk voel je je al beter door de eerste drie tips. Helpt het nog niet? Maak dan een (het liefst vers) getrokken bouillonnetje. Uit onderzoek is gebleken dat kippensoep echt werkt tegen griep en verkoudheid. Maar hoe werkt het dan? In kippenvlees bevindt zich een eiwit met het aminozuur cysteïne. Dit verwijdert giftige stoffen uit het lichaam. Het helpt bij het onderhoud van het immuunsysteem. Ook verdunt het cysteïne slijm (sorry, klinkt een beetje vies) waardoor dit makkelijker opgehoest kan worden of via de neus het lichaam kan verlaten. Virussen worden met het slijm snel verwijderd.

Ik hoop dat je de griep nog kunt voorkomen. Lig je al ziek in bed? Geen nood! Dan heb ik hier op de homepage nog genoeg leuke artikelen voor je om te lezen. Beterschap!