Een gezond en geweldig begin van je dag begint bij het: ontbijt! Maar zeg nou eerlijk, zorg jij ervoor dat een ontbijt in je ochtendritueel past? Of komt het toch wel erg regelmatig voor dat je je wekker blijft snoozen? En je de tijd verliest aan het vinden van de juiste outfit? Of net even te lang op je Instagram zat toen je wakker werd? Je bent niet de enige! 

“Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is waarom, ladies”

Veel mensen geven te weinig prioriteit aan hun ontbijt en vandaag geef ik je 5 redenen waarom je dat vanaf vandaag niet meer mag laten gebeuren, want je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is waarom, ladies!

1. Boost je energielevel!
Een voedzaam ontbijt geeft je alle energie die je nodig heb om rise and shine aan je dag te beginnen. Een voeding rijk ontbijt bestaat onder andere uit vezels, vitamine C, vitamine D en mineralen in combinatie met de juiste koolhydraten en eiwitten. Klik hier voor inspiratie voor bikiniproof ontbijt receptjes die gemakkelijk en snel te maken zijn. 

2. Betere focus
Een goed gevulde maag = meer energie = betere focus en een hoger concentratievermogen. Met een ontbijt staat dus niets jou in de weg om te stralen en de show te stelen op werk!

“Een goed gevulde maag = meer energie = betere focus en een hoger concentratievermogen”

3. Gaat het aankomen van extra kilo’s tegen!
Menig onderzoek heeft het bewezen; zodra je je ontbijt overslaat, is de kans zeer groot dat je jezelf zal over-eten tijdens de lunch en de avondmaaltijd. Door je lichaam maar twee keer per dag te voorzien van voeding zal het de inkomende calorieën opslaan als vet in plaats van verbranden. Hoe start je je metabolisme en verbranding meteen in de ochtend? Zie punt 4! 

[image 1]

Power breakfast: oatmeal met fruit!

4. Kickstart je metabolisme
Tijdens de uren die je slaapt, neemt je metabolisme af. Het eten van een goed ontbijt in het eerste uur dat je wakker bent, zorgt ervoor dat je metabolisme een kickstart krijgt en meteen aan de slag gaat om je lichaam calorieën te laten verbranden gedurende de hele dag. Ook geeft een ontbijt je een vol gevoel, waardoor je het gemakkelijk volhoudt tot aan de lunch zonder tussendoortjes of extra snacks bij de koffie break! Kijk, en dat scheelt weer wat extra calorietjes ;-). Moeite met vast voedsel ’s ochtends? Probeer dan eens een gezonde smoothie om de dag goed mee te beginnen.

“Voorkom gezondheidsproblemen en verwen jezelf elke ochtend met een extra yummy ontbijt”

[image 2]

Omelet met veggies, yummy!

5. Hart problemen
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die jarenlang hun ontbijt overslaan een hoger cholesterol en hogere insulinewaarden hebben. Voorkom gezondheidsproblemen en verwen jezelf elke ochtend met een extra yummy ontbijt!

Wil je weten hoe het perfecte ontbijtje eruit ziet? Ga naar www.foodie-ness.com en vind hier alle richtlijnen en voorbeelden! 

Liefs,
Carolina

Tekst: Carolina van Dorenmalen