We leven in een wereld vol met blogs, vlogs, social media kanalen en tv programma’s die constant de lat voor ons hoger leggen. Met de nieuwe ‘Let’s relax’ campagne wil IKEA je laten nadenken over de verwachtingen die ons leven onnodig veeleisend maken. Zeg stress gedag en verwelkom de vreugde van het koken, eten en samenzijn! Dus zeg gedag tegen alles op de ‘juiste manier’ te moeten doen en wees juist ok om het op ‘jouw manier’ te doen.

“Ik deed iets meer dan een jaar geleden ook nog onbewust mee om die lat steeds hoger te leggen voor anderen door een onrealistisch beeld van mezelf neer te zetten”

Een super goeie én belangrijke boodschap. Want ik deed iets meer dan een jaar geleden ook nog onbewust mee om die lat steeds hoger te leggen voor anderen door een onrealistisch beeld van mezelf neer te zetten. Ik had het totaal niet door, maar toen ik kritisch naar mezelf keek heb ik vorig jaar een column geschreven ‘Fuck Powervrouwen‘ en vertel ik tegenwoordig ook in mijn artikelen en vlogs dat ik nu parttime werk en dat het leven niet alleen om succes, geld en aanzien draait. 

Ik werk inmiddels al weer een behoorlijke tijd parttime en ik geniet er héél erg van. Niet alleen omdat ik daar een relaxter mens van ben geworden, maar ook omdat ik echt meer tijd wilde hebben voor mezelf, mijn familie en vrienden. Ik vind het heerlijk als vrienden komen eten. Het samen zijn, eerst gezellig borrelen en daarna lekker eten. Nu hoor ik je denken: maar hoe doe je dat dan, parttime werken? Ik kan het nu, omdat ik van mezelf houd. Het klinkt cliché, maar het is echt zo! Zoals Diane von Furstenburg zegt: When a woman becomes her own best friend, life is easier. Ik vind dat ik het verdien, ik gun het mezelf en ik wil het ook echt. Dus dan gaat het ook veel makkelijker. Het betekent wel dat je moet inleveren op andere punten, maar dat heb ik er wel dubbel en dwars voor over. 

“Nu hoor ik je denken: maar hoe doe je dat dan, parttime werken? Ik kan het nu, omdat ik van mezelf houd. Het klinkt cliché, maar het is echt zo!”

Onderzoek
IKEA heeft duizenden mensen over de hele wereld over het leven thuis ondervraagd en vroeg naar de verwachtingen die hen gestrest maken. Één van de verwachtingen is: je ‘moet’ veel quality time doorbrengen met familie en vrienden. De realiteit: dit super moeilijk om te realiseren in je dagelijks leven. Terwijl 73% van de mensen zegt dat ze koken om zichzelf thuis te voelen, 42% zegt dat ze geen tijd hebben om elke dag de dag te koken en 34% van de mensen die alleen wonen willen graag vaker eten met anderen vaker.

Dus… Als we alles combineren: het voorbereiden en genieten van eten bij elkaar is dat het antwoord op het delen van quality time. Kijk mee naar de Let’s relax video van IKEA…

Sponsored by IKEA


#AnnicvwAd