Naast de smoothies, acai bowls, bakken fruit en bananenijs is havermout ook nog steeds favoriet bij ons thuis voor een gezond ontbijt. Niet alleen omdat het geweldig vult en flink gezond is, we zijn enorme fan omdat je er eindeloos mee kan variëren. Want wist je bijvoorbeeld dat je naast fruit ook verschillende zoete groenten zoals biet en wortel heerlijk kan meekoken door je havermout? Ben je daar wat minder enthousiast over, geen probleem! Dan is deze karamel havermout misschien wel wat voor je. Alleen al om die karamelsaus moet je hem een keer proberen:)!

“Dit havermout ontbijtje is zo gemaakt. Hierdoor is het een perfect begin van de dag wanneer je haast hebt”

Ingrediënten
40 gram glutenvrije havermout
1 middelgrote rijpe banaan
80 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
1 eetlepel cacao poeder of carobe poeder
2 eetlepels cacao nibs
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel kaneel

Voor de karamelsaus:
2 eetlepels dadelpasta
scheut kokoswater (heb je dit niet in huis dan kan je ook water gebruiken)

Bereiding
Doe de glutenvrije havermout (deze kan je kopen bij biologische winkels zoals de EkoPlaza en Marqt) in een klein steelpannetje en voeg hier de plantaardige melk bij.

Zet de pan op middelhoog vuur en kook in ongeveer tien minuten de havermout zacht. Roer in de tussentijd een paar keer door zodat de havermout niet overkookt of aanbrandt.

Maak in de tussentijd de karamelsaus door de dadelpasta en het kokoswater in je blender te mengen tot een vloeibare saus.

Na tien minuten haal je de havermoutpap van het vuur en roer je hier de de amandelpasta en kaneel doorheen.

Snij de banaan in plakjes en leg deze op je havermout. Strooi je cacaopoeder erover samen met de cacao nibs en giet als laatste de karamelsaus eroverheen. Serveer met wat extra fruit en enjoy!

Tekst: Sanne van Rooij