Je bent jong en je wilt wat. Ik ben misschien niet meer zo jong, maar ik wil van alles. Voor degenen die het niet weten: ik heb een dochtertje (Robin) van bijna negen maanden oud. Ze is het allermooiste en allerliefste dat me is overkomen. Maar het was wel even schrikken, mijn zwangerschap was een (zeer aangename!) verrassing. De inkt van mijn KvK-inschrijving was nog nat, 2014 was het jaar dat ik vol aan de bak zou gaan met de start-up van mijn eigen bedrijven. Ik was personal trainer én freelance marketeer, en ook mijn vriend heeft een eigen zaak.

“Ja, ik ken het verhaal van
de bloemetjes en de bijtjes.”

Alles veranderde wel even toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Achteraf denk ik, ik ben blij dat Robin niet helemaal gepland was. Ja, ik ken het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes maar nu had alles een natuurlijk verloop, zonder stress. Ik hoopte vlak na de geboorte, toen de hormonen nog door mijn lijf gierden, dat ik berusting zou vinden in het moederschap. Dat het genoeg zou zijn. Maar dat was niet zo, ik moest er enorm aan wennen dat ik plotseling twee petten op had. Mijn partner en ik werken allebei keihard, en proberen alles in goede banen te leiden. Niet altijd even makkelijk, maar ik merk dat ik extra geniet van mijn kind als ik ook zakelijk een uitdaging heb. Een dagje vrij is niet echt meer vrij, dat is een dagje vrij met Robin. En ook dat is best hard werken.

Denise over het zijn van een ambitieuze moeder

Ik vind het een geweldig mooie ervaring. Ben geconfronteerd met mijn egocentrische bestaan van voorheen. Nu gaat Robin uiteindelijk voor alles. Dat is gewoon zo. Want ja: alle clichés over kinderen zijn waar. Het is het allermooiste wat er is. En daar kan geen topinkomen tegen op.

Kun jij je herkennen in mijn verhaal? Vind jij het lastig om kinderen en carrière te combineren? Ik hoor het graag! :)

Illustratie: Sophie de Ruiter

Tekst: Denise Snel