Toen Annic mij vroeg om een maandelijkse column te willen schrijven voor haar nieuwe site was ik vereerd, en waar ik voorheen waarschijnlijk in alle bescheidenheid nee had gezegd (wat moet ik opschrijven wat andere willen weten) triggerde juist het aankomende moederschap mij om ja te zeggen op Annic’s aanbod.

Juist omdat ik zelf ook nieuwsgierig ben naar het combineren van mijn huidige bestaan met de zorg voor mijn allereerste kind, in de hoop dat deze maandelijkse column mij ook wat vaker stil laat staan bij alles wat er is/gaat veranderen in mijn leven.

Goed! Waar staan we nu. 30 jaar, wonende en werkend in Amsterdam, alle vrijheid van de wereld, rennend van de ene vriendinnen borrel naar de andere en waarbij werk (nu nog) de hoofdrol in mijn leven speelt. Hoe nu alles te combineren als er een prachtwezen in mijn leven komt die mijn dagelijkse zorgt vraagt en verdient.

“Last minute reizen naar New York, meetings met Vogue en sparkling collectie reviews.”

Hoe verhouden last minute reizen naar New York, meetings met Vogue en sparkling collectie reviews zich met vol gespuugde bloesjes, onhandige kinderzitjes en de eeuwige race tegen de klok? Het vinden van de juiste balans tussen werk en kind is het meest gehoorde onderwerp om mij heen als ik er vrouwen met kind vraag hoe alles gaat. Wat is voor mij dan de juiste balans? Iets wat ik met de komst van onze dochter in November mag gaan ervaren en uitvinden en waar ik jullie als lezer heel graag in mee wil nemen. Niet als voorbeeld, want ik moet zelf alles nog ontdekken en ervaren, maar wil graag openlijk over schrijven omdat ik benieuwd ben naar de ervaringen van andere vrouwen.

Dat dus over twee maanden! Nu tik ik deze column met bolle buik, na een zakelijke meeting, in het prachtige WALDORF ASTORIA. Daar gaan we al, kom je straks met baby in een lobby waar je zelfs de suikerklontjes hoort vallen en de rust wordt gebracht door de klassieke muziek?

Aanstaande maandag vlieg ik met een “fit to fly” brief onder de arm naar London voor de nieuwe SS16 campagne van SuperTrash. Nog maar twee weken werken voordat mijn verlof start en dan kan ik mij gaan voorbereiden op het moederschap.

To be continued!

Tekst en beeld: Kim Harmsen