Na een werkdag sta ik voor het stoplicht met de fiets, op weg naar huis. Voorop zit Skyler in zijn kinderzitje. Naast mij staat een moeder met kind, ze tikt me aan. “Hey, jullie zijn ook nieuw op de groep he?”, ik ga er direct maar vanuit dat haar kind ook in dezelfde groep zit. “Inderdaad, Skyler is overgeplaatst, van de baby groep naar peuter groep. Leuk hoor” zegt ze, “hoe heet ze eigenlijk?” en wijst richting Skyler. Ahum meld ik, “tja zij is dus een hij”. En ja, hij heeft grote blauwe ogen en ja een fijn gezichtje. En ok…ik beken, misschien werkt het (in mijn ogen super toffe) rode winterjasje dat ik heb gekocht bij River Island en zijn uber skinny jeans niet echt in zijn voordeel. Maar kom op, deze dame heeft mij meerdere malen mijn zoon binnen zien brengen dat moet ze nu toch wel weten…

Bovenstaand voorbeeld is niet een op zichzelf staand voorval, dit gebeurt vaker. Blijkbaar is het nog steeds een beetje gek om ultra strakke broekjes te kopen voor je zoontje bij ons op de opvang.

“Rood en roze zijn geen ‘jongenskleuren’ en grote blauwe ogen verraden toch echt dat het om vrouwelijk geslacht gaat”

Tja, als je het mij vraagt nogal een ouderwetse reactie. Ik vind het juist wel cool, om een skinny jeans te combineren met een oversized gebreide trui, en rood en roze staat mijn kleintje nou eenmaal tof.

En weet je wat, als Skyler er over 2 jaar voor zou kiezen om in een panty en roze tutu naar school te gaan. What-ever, een beetje anders dan het gross is ook wel verfrissend, vind je niet?

Love, Iris

P.S. Ja op bovenstaande foto een typerend blauw ‘jongens’ bloesje, blauw staat hem ook wel goed ;)

Tekst: Iris Poldervaart