Elk artikel wat in de baby categorie op mijn website online komt wordt opvallend goed gelezen. En toen ik laatst op social media vroeg om mij te mailen met onderwerpen die jullie graag willen lezen was ook de baby categorie de populairste. Daarom heb ik Jessica (32) geinterviewd, die na 3,5 jaar ‘proberen’ zwanger werd. Hoe dat ging? Lees mee…

“Mijn kinderwens leek uit het niets te komen”

Hoe heb jij je vriend leren kennen en hoe lang zijn jullie samen?
Mijn vriend heb ik leren kennen tijdens uitgaan. Nooit ging ik uit in Rotterdam, maar die ene avond wel. En daar hebben we elkaar ontmoet. We wisselde Hyves gegevens uit (haha, old school!) en daarna msn, toen smsen en daarna lange gesprekken aan de telefoon. Na een week hadden we onze eerste date! Daarna ging het heel erg snel.. na een maand woonde we al samen en binnenkort zijn we alweer 9 jaar samen!

Hoelang had je al een kinderwens voordat je stopte met anticonceptie?
Mijn kinderwens leek uit het niets te komen! Mijn vriend en ik gingen veel stappen en we deden heel veel leuke dingen samen. Ooit wilde ik wel kinderen, maar dat zou wel een keer komen. Als ik kinderen van vrienden vast had kreeg ik ook geen kriebels. Maar van de één op de andere dag wel! Ik besloot te stoppen met de pil (ik slikte Microgynon 30) en dan zouden we wel zien.

Na hoelang ‘proberen’ ben je naar de huisarts gegaan?
Elke maand dacht ik te voelen dat mijn lichaam anders deed en ik dus zwanger was. Na een jaar ben ik naar de huisarts gegaan. Om mij heen ontstond een ware babyboom! Het leek wel of IEDEREEN zwanger werd. De dokter zei mij dat het heel gebruikelijk is dat wanneer iemand al lang aan de pil is (ik slikte de pil al sinds mijn 16de) het lichaam er langer over doet om de hormomen weer op orde te krijgen in het lijf. Ik had nu eenmaal de ‘pech’ dat om mij heen niemand moeite had met zwanger worden.

“Hierdoor werd het een kleine obsessie om ‘het’ op het juiste moment te doen. Nog net niet met de timer erbij zeg maar”

Wat heb je daarna gedaan?
Omdat het toch door mijn hoofd bleef spoken waarom het niet lukte ben ik ovulatie testen (Clearblue) gaan gebruiken. Dit werkte voor mij eigenlijk heel nadelig want hierdoor werd het een kleine obsessie om ‘het’ op het juiste moment te doen. Nog net niet met de timer erbij zeg maar. Ik heb volgens mij twee van die pakken gebruikt en toen had ik wel een eisprong. Ik had zelfs een vruchtbaarheidsapp die aangaf wanneer je de daad moest doen. Hierbij moet je de eerste dag van je laatste menstruatie invoeren en je menstruatie cyclus en dan berekend de app je meest vruchtbare dagen. Heel erg frusterend die app, hahaha.

Wat heeft de huisarts gedaan en hoe verliep dat?
De huisarts had de eerste keer aangegeven dat we het echt nog wat meer tijd moesten geven, maar als het een jaar later nog niet was gelukt mocht ik weer terug komen. Dit heb ik ook gedaan, inmiddels dus twee jaar aan het proberen. Ik kreeg een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Mijn vriend moest zijn ‘goedje’ inleveren, hier was niets mis mee.

“Ik vond die echo trouwens behoorlijk confronterend, want normaal zou je daarop je kindje zien, maar mijn baarmoeder was leeg…”

Ik was wat minder snel klaar… Ik kreeg een echo, hier was niets bijzonders op te zien, alles zag er goed uit. Ik vond die echo trouwens behoorlijk confronterend, want normaal zou je daarop je kindje zien, maar mijn baarmoeder was leeg. :-( Daarom kreeg ik een kijkoperatie. Ze blazen je buik dan op en spoelen blauwe vloeistof door je eileiders. Als er ergens een verkleving zit of iets anders dan komen ze dit tegen. Het goede nieuws was dat ook hier niets te vinden was! Het slechte nieuws was dat het dus ‘in mijn hoofd zat’. “Gewoon op je af laten komen en niet meer zoveel mee bezig zijn’ was het advies. Maar hoe zet ik die knop uit?! Zelfs als ik er voor mijn gevoel niet mee bezig was, was ik dit schijnbaar in mijn onderbewust zijn wel. Elke verjaardag kreeg ik de vraag, “maar willen jullie geen kindje? Je bent toch ook al richting de dertig aan het gaan”. Hoe frusterend! Toch dacht ik na de operatie wel snel zwanger te worden, misschien dat er stiekem toch een verkleving ergens zat wat het blokeerde. Helaas werd ik niet snel zwanger.

Na hoelang en waardoor raakte je uiteindelijk toch zwanger?
Inmiddels 1,5 jaar weer verder hadden mijn vriend en ik besloten na onze verhuizing een mooie reis te maken naar Indonesie. Na deze reis zouden we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn van IVF enzo. De verhuizing naar ons nieuwe huis nam veel tijd in beslag, we waren er continue mee bezig. En toen bleef mijn ongesteldheid uit. WEER een keer een zwangerschapstest halen dacht ik, ik neem de goedkoopste want het zal toch wel weer een teleurstelling zijn. Ik was alleen thuis, had het ook nog niet gezegd tegen mijn vriend (ik had al zo vaak een teleurstellende test gedaan) en toen twee minuten wachten…. na 30 seconden werd het streepje al heel goed zichtbaar. Ik was gewoon ZWANGER!!!! Dit is inmiddels alweer 2,5 jaar geleden en we hebben nu een gezonde zoon!

“Ik vind het altijd heel cliché om te zeggen, maar maak je niet druk en probeer het los te laten”

Heb je tips voor andere vrouwen die al langer bezig zijn om zwanger te raken?
Ik vind het altijd heel cliché om te zeggen, maar maak je niet druk en probeer het los te laten. Dit werd mij namelijk meerdere keren gezegd, maar je kúnt dit niet los laten. Als het in je hoofd zit en je continue reclames ziet met baby’s, vriendinnen om je heen zwanger worden, je vragen krijgt waar jullie baby blijft, dan word je er keer op keer aan herinnerd. Dus de goede tip waarmee je die ‘baby button’ kunt uitzetten heb ik helaas niet. Als het lang duurt dan zou ik wel adviseren om je te laten nakijken bij een gynaecoloog. Er viel toch wel een last van mijn schouders te weten dat het niet aan mijn lichaam lag (ondanks dat ik ook hierna niet snel zwanger werd). Als het wel aan je lichaam ligt kun je er ook maar beter vroeg bij zijn.

Heb jij of ken jij iemand met een mooi of bijzonder verhaal wat goed past om mijn website waarmee ik mijn lezeressen kan inspireren? Stuur dan een mailtje naar info@annicvw.com.