Wat overweldigend. Wat een verrijking. Wat vermoeiend. Wat overheersend. Wat een verantwoordelijkheid. Wat een verdieping, want alles verandert. En hoe mooi. Het moederschap. Opeens ben je mama, de grootste uitdaging van je leven. Nog veel belangrijker en bepalender dan welke fantastische carrière ook. Want gaat het niet goed met je kind, dan gaat het niet goed met jou.

“Want gaat het niet goed met je kind, dan gaat het niet goed met jou”

Soms overvalt me het gevoel van overweldiging; ik heb een nieuw mens op deze aarde gezet en moet ervoor zorgen dat dat mensje een goede basis krijgt. Straks kan staan voor haar eigen beslissingen en stevig in haar schoenen staat. Blij is en gelukkig. Mijn god, wat een taak.

Ze groeit zo hard, wel één maat per drie maanden. Ze vraagt meer en meer van me, met haar grote bruine oogjes. Waarom en hoe kan ze nog niet zeggen maar ze maakt me duidelijk wat zij wil. Zo klein en zo dapper. Ze is een ode aan mijn leven, aan mijn relatie en een spiegel van mij. In al mijn kwetsbaarheden. Ik ben een mens met al mijn imperfecties en zij fluit me terug. Ik neem die vierde Gin Tonic niet meer, want morgen wekt ze me als zij besluit om wakker te worden.

“Ze is een ode aan mijn leven, aan mijn relatie en een spiegel van mij”

denise en robin

Een kind krijgen is het mooiste en het aller heftigste dat ik ooit heb meegemaakt en ooit zal meemaken. En ik ben niet vies van een uitdaging. Maar oh, wat geniet ik van Robin. Ze maakt me compleet. En heel erg sentimenteel. Dat ook ;-)

denise en robin 2

Tekst en beeld: Denise Snel