Ik deel aan de lopende band business tips, maar hoe leuk dat ik op mijn site nu ook tips van andere ondernemers tips kan delen! Het Amsterdamse accessoiremerk TOV Essentials is in 2002 opgericht door de veelzijdige en creatieve Sarah Lingg. TOV betekent ‘goed’ en als je de sieraden, horloges en tassen ziet van dit mooie merk, begrijp je deze betekenis direct. Ik vroeg deze succesvolle business lady om haar drie gouden tips!

1. Definieer succes
Definieer jouw betekenis van succes en wat je wilt bereiken. Als je dit doet, ben je doelgericht, maar weet je ook wanneer je tevreden kunt zijn. Leg de lat ambitieus maar realistisch, dan heb je de meeste kans op voldoening en de minste kans op frustratie.

2. Visualiseer je succes
Het is belangrijk je succes echt te visualiseren. Als jij er niet in gelooft, wie doet dat dan wel? En visualiseer dit succes binnen jouw branche, gebied of levensstijl. Als je je succes duidelijk voor je ziet, dan maakt het je doel als omschreven in één. Daarmee is je succes nog helderder en sneller te bereiken.

“I never dreamed about success.
I worked for it.”

3. Stel doelen op drie termijnen
Als ik doelen stel, doe ik dat op kort (<1 jaar), middellange (1-3 jaar) en lange (3+ jaar) termijn. Mochten de doelen afwijken, stel ik ze direct bij, naar beneden of naar boven.

4. Celebrate!
En mijn laatste tip: vier dagelijks je successen, hoe groot of klein ze ook zijn!

Ik kan niet anders zeggen dat ik het helemaal eens ben met Sarah, vier tips die ook hoog op mijn lijstje staan. Jouw aanvulling op deze tips mag je natúúrlijk hieronder in een reactie delen! (graag zelfs ;-)