Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, schrijf ik op Annicvw.com niet alleen leuke artikelen over fashion, beauty en lifestyle, maar ook over business. Mocht je vragen hebben of een leuk onderwerp hebben waarvan je wil dat ik behandel in een artikel, dan kun je dat hieronder in een reactie laten weten.

Deze keer deel ik mijn ultieme ondernemerstip met jou. Tijdens mijn Masterclass Ondernemen is dit de eerste tip die ik geef: stel jezelf twee doelen. Een zakelijk doel en een persoonlijk doel. Als je geen doel hebt kom je naar mijn idee nergens, of in elk geval minder snel. Mijn twee doelen toen ik 6,5 jaar geleden I Love Fashion News begon waren:

ZAKELIJK DOEL: Grootste mode nieuwssite van Nederland worden met 1 miljoen bezoekers per maand.
PERSOONLIJK DOEL: Zonder startkapitaal/investeerder en zonder studie.

Als je een doel hebt kun je er recht op af gaan. Ik geef altijd dit voorbeeld: als je als doel stelt om naar Parijs te gaan is dat een duidelijk doel. Je stippelt een route uit en je stapt in de auto en gaat op jouw doel af. De kans is groot dat je onderweg te maken krijgt met ‘tegenslagen’ zoals een file, omleiding, etc. Maar Parijs is en blijft je doel en daar zul je uiteindelijk ook komen. Als je geen doel hebt, kun je in de auto stappen en rondjes gaan rijden, maar je komt nergens.

Ik ben heel erg benieuwd als jij een bedrijf hebt, of je al twee doelen hebt gesteld. Laat het mij hieronder in een reactie weten!