Met familie en vrienden moet je wandelen, niet handelen, toch? Ik kan niet ontkennen dat eigenlijk alle clichés in het leven waar zijn, maar toch ben ik het niet helemaal eens met dit gezegde.

Zolang ik een eigen bedrijf heb, werk ik al met familie, vrienden en kennissen. Toen ik acht jaar geleden als styliste begon, was mijn eerste stagiaire een vriendinnetje van één van mijn drie broertjes. En door de jaren heen heb ik eigenlijk altijd gewerkt met vrienden, familie en kennissen. Mijn beste vriend Lex werkte jaren bij I Love Fashion News en ik heb samen met mijn zusje Elise een paar jaar ILFN en ModeMusthaves.com gerund. Ik kan niet zeggen dat het altijd goed is gegaan, maar de samenwerking met personeel dat ik daarvoor niet kende verliep ook niet altijd vlekkeloos.

“Ik heb samen met mijn zusje Elise een paar jaar ILFN en ModeMusthaves.com gerund”

Er staat natuurlijk wel meer op het spel, want als het mis gaat, gaat het ook echt mis en zet je een belangrijke relatie op het spel. Maar aan de andere kant, hoe leuk is het om met je vrienden en familie je successen te kunnen delen. As we speak werk ik weer met een hele goeie oude bekende. De site manager van Annicvw.com, Denise, ken ik al vanaf dat ik acht ben. Vanaf de basisschool zijn we vriendinnen geweest, maar op een gegeven moment zijn we elkaar uit het oog verloren. Toen ik de vacature voor site manager online had gezet had ik binnen een paar uur een mail van Denise. Hoe leuk?!

Ik presteer het beste met mensen om mij heen die ik goed ken, die mij begrijpen en waar ik een goeie band mee heb. Je rent nét even wat harder voor elkaar en je hebt vaak aan één woord genoeg.

Wat vind jij? Wel of niet handelen met familie en vrienden? Tell me!