Ken je dat? Dat je ergens iets te spontaan ‘ja’ tegen zegt en er achteraf achterkomt dat je er misschien iets langer over na had moeten denken? Welcome to my life! Ik ben al snel voor van alles te paaien en helemaal wanneer één van mijn broers met een ‘leuk idee’ komt aanzetten. Zo belde mijn broer Bas mij half mei op of ik met hem mee wilde doen aan een onderdeel van Strive Challenge. “Ja hoor, wat gaan we doen?” 750 KM fietsen door Italië met een waanzinnig gave groep mensen in 5 dagen tijd. In plaats van dat ik snel ging rekenen om te realiseren hoeveel kilometer dat per dag zou zijn, zei ik: “Natuurlijk broer!”

“Ken je dat? Dat je ergens iets te spontaan ‘ja’ tegen zegt en er achteraf achterkomt dat je er misschien iets langer over na had moeten denken?”

Een dag later stond ik in de fietsenwinkel, in mijn nieuwe wereld, met mijn broer op zoek naar de juiste racefiets en de rest van mijn gear. Want ik had nog nooit op een racefiets gezeten en wist dus ook echt niet wat me te wachten stond. Alhoewel ik er op dat moment anders over dacht: fietsen is toch voor iedere Nederlander een makkie? Nou… dikke vette mispoes! En voor het gemak was ik ook even vergeten dat Italië niet zo vlak is als Nederland.

Mijn korte leven bestaat uit het opzoeken van mijn grenzen, verwachtingen overtreffen en te leren/groeien van mijn ervaringen. Toch is deze uitdaging wel weer van een heel ander kaliber. Ik heb het racefietsen ontzettend onderschat en het enthousiasme dat ik had toen ik ja zei tegen mijn broer, was als sneeuw voor de zon verdwenen toen ik tijdens mijn tweede rit van 80 kilometer (!! – mijn broer zoekt namelijk ook graag míjn grenzen op) ontzettend hard onderuit ging. Een gevalletje ‘dit gebeurt je één keer en nooit meer’, hoop ik.

“Ik ben gek op sporten maar ik ben er achter gekomen dat ik fietsen echt heel stom vind”

Het duurde een kleine 2,5 week voordat ik was hersteld en weer op de fiets kon stappen, waarna ik ontzettend veel en hard heb getraind. Ik ben gek op sporten maar ik ben er achter gekomen dat ik fietsen echt heel stom vind. Ach, je moet soms dingen ervaren om uiteindelijk je conclusies te trekken. Het is nu ik dit schrijf nog een week voor de start en ik ben bloednerveus! Ondanks dat het een ontzettend zware tocht zal worden, kijk ik er wel heel erg naar uit om samen met mijn broer en mijn vriend mezelf tot het uiterste te pushen voor het goede doel Big Change. Want daar gaan we voor! 

Daarnaast is het volgende week één van de drukste weken van het jaar voor Make My Event, dus mijn tweede uitdaging is om dat, als is het maar voor heel even, los te laten. Iets wat me nooit zou lukken zonder mijn compagnon en ons waanzinnige team op kantoor en op de vloer.

“Growth happens when you step out of your comfort zone to achieve bold ambitions. Magic happens when you do it with others”

De slogan van Strive Challenge is:
“Growth happens when you step out of your comfort zone to achieve bold ambitions. Magic happens when you do it with others.”

Er daar ben ik heilig van overtuigd! Niet alleen tijdens deze uitdaging maar ook in het gewone (zakelijke) leven.

Op het moment dat deze column online komt, stap ik voor de 5e dag op mijn fiets om de laatste 160 kilometers af te leggen in Italië. Alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor Big Change. Op deze (laatste) dag kan ik je steun daarom meer dan ooit goed gebruiken! Help jij mij die laatste kilometers door? uk.virginmoneygiving.com/MarielleSmit

Tekst: Mariëlle Smit