Bij How 2 Spend It kunnen wij niet zonder een aantal handige apps en tools die het leven makkelijk maken. Er is veel aanbod apps op administratief, planmatig en financieel gebied die, als je het ons vraagt, echt de moeite waard zijn om even te checken. Hierbij hebben wij onze top 10 voor jou op een rijtje gezet. 

“Harvest is echt een beauty. Het kost wel wat, maar is de investering echt waard”

1. Harvest of Nozbe
Op zoek naar een goede app voor je urenregistratie? Harvest is echt een beauty. Je kunt vanuit deze app ook mooie offertes maken. Het kost wel wat (lees hier meer) maar als urenregistratie belangrijk is voor je bedrijf, is dit de investering echt waard. Nozbe hoor ik ook vaak terugkomen als tip op dit gebied. 

2. Een boekhoud-app
Zoek je een handig boekhoudprogramma? Zorg er van voor dat je een boekhoudprogramma kiest dat ook een app aanbiedt. Dit helpt je om voortaan gelijk je bonnetjes in je administratie te zetten en ze niet meer kwijt te raken. Sommige boekhoudprogramma’s hebben geen eigen app, maar werken wel met een app voor het inscannen van je bonnen. Dat kan natuurlijk ook! ;)

“Weg met de rondslingerende brieven en verdwijnende documenten: bij jou staat alles ‘in de cloud’”

3. Scannable
Scannable is een simpele, maar o-zo-handige app. Het is simpelweg een scan-app. Krijg je een brief? Scan hem dan even met Scannable en stuur hem door naar je team, je boekhoudprogramma en/of je archief. Weg met de rondslingerende brieven en verdwijnende documenten: bij jou staat alles ‘in de cloud’.

4. Evernote
Je kunt er zoveel mee, dat we in het begin niet goed begrepen waar we moesten beginnen. Inmiddels zijn we dikke vrienden met deze app. We bewaren er zelfs onze administratie in. Evernote kun je zien als een grote archiefkast. Niet alleen van papieren, maar ook van gedachtes of foto’s.

“Je documenten op kunnen slaan met je team is handig. Om te zorgen dat iedereen erbij kan, kom je al snel uit op ‘de cloud’”

5. Dropbox of Google Drive
Je documenten op kunnen slaan met je team is handig. Om te zorgen dat iedereen erbij kan, kom je al snel uit op ‘de cloud’. Wij hebben lang gewerkt met Dropbox en gebruiken er nu ook Google Drive bij. Wij vinden Dropbox makkelijk werken, omdat het heel simpel werkt. Het is alsof je een document opslaat op je computer. Google Drive is ook fijn, omdat je dan allemaal in de cloud in een document kunt werken. Probeer dus zelf even wat bij jou past. 

6. Asana
We hebben in het begin gezocht naar een tool waar we documenten met elkaar konden delen, to-do’s konden aanmaken, de status konden volgen van projecten, zònder dat onze mailbox nog overstroomde. We hebben verschillende geprobeerd, maar Asana is onze all-time-favourite. Het werkt handig, kan gekoppeld worden aan diverse andere tools (zoals Google Agenda en Dropbox) en het ziet er mooi uit. 

“Vind je het toch fijn om nog een apart to-do-listje bij te houden? Probeer Wunderlist dan eens”

7. Wunderlist
Vind je het toch fijn om nog een apart to-do-listje bij te houden? Probeer Wunderlist dan eens uit. Deze app werkt echt superhandig. Op deze manier vergeet je dingen echt niet meer zo snel. 

8. Mailchimp
Mailchimp is de beste tool die wij tot nu toe hebben gehad voor nieuwsbrieven, maar ook voor campagnes. Als jij je bijvoorbeeld opgeeft voor onze financiële detox challenge, loopt dat geheel via Mailchimp. Bovendien kun je Mailchimp vaak makkelijk koppelen aan je website en hebben ze een handige app. Daar kunnen we zien wie zich heeft aangemeld voor de diverse dingen, maar ook hoe goed onze nieuwbrieven of magazines worden gelezen.

“Houden we niet allemaal van Google Analytics? Het mooie is: ze hebben een app!” 

9. Google Analytics
Houden we niet allemaal van Google Analytics? Inzicht in zaken, zoals wat er gebeurt op je website, via welk kanaal mensen binnenkomen, welke artikelen goed lopen, is één van de belangrijkste informatiebronnen voor je bedrijf. Zeker als je een online onderneming hebt. En het mooie is: ze hebben een app. Heb je een WordPress-site? Download dan ook die app, want daar zie je je statistieken ook in. Zelfs iets duidelijker dan via Google Analytics. 

10. Frankwatching
Als je meer wilt weten van (online) marketing, zet dan deze app even op je telefoon. Je kunt er dagelijks inhoudelijk goede artikelen lezen, waardoor je helemaal up-to-date blijft in een redelijk korte tijd. Handig toch?

We hopen dat deze apps je gaan helpen om je ondernemersavontuur nòg leuker te maken! Heb jij nog handige app of tools? Laat het ons hieronder dan even weten!

Tekst en beeld: Joëlla & Nathalie