Happy Tuesday! Ik denk dat wij bloggers constant op zoek zijn naar manieren om onszelf te verbeteren, hoe succesvol we ook zijn. Daarom geef ik je vandaag tien tips om een betere blogger te worden. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en, vergeet niet je eigen tips te delen!

1. Ken je followers
Als je je followers niet kent, kun je onmogelijk een loyale band met ze creeeren en ze op een goede manier bereiken. Daarom is het goed om ze af en toe vragen te stellen in een Q&A.

2. Planning
Om alles op tijd te doen en je social mediakanalen up to date te houden, is het belangrijk om al je posts in je CMS (bijvoorbeeld WordPress) en op social media in te plannen. Ik doe dit op Facebook en op Tweetdeck voor Twitter. Ook heb ik goede verhalen gehoord over Buffer, waar je alles kunt inplannen.

‘Deze lijsten scoren nog steeds goed, ook al zijn ze ouder’

3. Boost je aantallen met een top-10 post
Een goed bewaard blogger-geheim is dat je je bezoekersaantallen kunt boosten met een goede top 10 lijst. Als je die van mij leest, kun je zien dat het altijd lijstjes zijn. Deze lijsten scoren nog steeds goed, ook al zijn ze ouder. Dus ook als ik een dag niks post, zijn mijn aantallen nog steeds goed.

4. Consistentie
Het is belangrijk voor zowel de blogger als de lezer om een ritme te hebben, zodat de bezoekers (en jijzelf) weten wat ze kunnen verwachten en wanneer ze iets nieuws kunnen verwachten!

‘Als ik een blog rommelig vind, ben ik eerder geneigd om weg te surfen’

5. Zorg voor een mooi en strak design
De eerste indruk is superbelangrijk, dus zorg ervoor dat de bezoeker die voor het eerst komt, ook blijft komen! Een duidelijk en strak ontwerp helpt je hierbij! Als ik een blog rommelig vind, ben ik eerder geneigd om weg te surfen dan als ik een strakke en verzorgde site bezoek.

6. Google Analytics
Gebruik Analytics om bij te houden of je blog groeit, waarom het groeit en welke posts het goed doen (en niet goed doen!). Veel mensen noteren in het begin van een nieuwe website hun follower cijfers in een Excel sheet om te zien welk kanaal groeit en hoe snel het groeit.

‘Je wilt altijd up to date blijven met iemand die je kent, toch?’

7. Hanteer dezelfde schrijfstijl
Dit is ook een belangrijke succesfactor voor de band met je lezers. Hierdoor hebben ze het gevoel dat ze je leren kennen en daardoor zullen ze eerder terugkeren. Je wilt altijd up to date blijven met iemand die je kent, toch?

8. Word lid van Facebook groepen
Deel je updates in een bepaalde community waar mensen komen die jouw type blog interessant vinden. Facebook heeft HEEL veel groepen dus verricht wat onderzoek naar welke groep bij jou past.

9. Stel doelen en volg ze op
Stel vast waar je naar toe wilt met je blog en hoe je dat gaat realiseren. Maak deze stappen niet te tijdrovend of te groot, want je doelen moeten wel haalbaar.

10. Vergeet niet om goede foto’s te gebruiken!
Gebruik in elke post mooie en aansprekende foto’s (ook belangrijk voor je RSS feed). Ga maar na: hoe vaak klik je op een post als er geen beeld bij zit?

Lees hier meer handige blog tips van Noor: www.annicvw.com/business/blog-tips-8-manieren-om-productiever-te-zijn

Tekst: Noor de Groot