Op donderdag 16 april 2009, zo’n 6,5 jaar geleden, zat ik tuis op de bank en dacht, ‘die modesite moet er gewoon komen’. Een paar dagen daarvoor had ik gehoord over WordPress, een gratis blog systeem. Binnen een paar uur had ik de naam I Love Fashion News bedacht en op zondag 19 april ging mijn website live. Vanaf de eerste minuut was het doel duidelijk: I Love Fashion News moest de grootste modesite van Nederland worden met meer dan 1 miljoen bezoekers per maand. Op maandag 20 april mailde ik mijn vrienden en familie en I Love Fashion News was officieel geboren.

“I Love Fashion News moest de grootste modesite van Nederland worden met meer dan 1 miljoen bezoekers per maand”

Nog geen paar maanden later begonnen de bezoekers aantallen al behoorlijk serieus te worden. Mede door de hardwerkende stagiaires, social media (je gelooft het niet, dat was toen alleen Hyves en Twitter) en door de Heart Bracelet. Daarnaast was ik ook één van de weinige, al dan niet de enige, die modenieuws op deze manier bracht. Ik had naast mijn zakelijke doel ook een persoonlijk doel. Namelijk te laten zien aan de buitenwereld dat ik zonder financiële hulp van mijn vader of een bank én zonder studie een succesvol bedrijf kon neerzetten.

I Love Fashion News bleef doorgroeien, ik kreeg zelfs aanvragen om geïnterviewd te worden door verschillende bladen! Voor iemand met een camera fobie was dat een behoorlijke shock. Mijn doel was om ILFN groot te maken, daarvoor hoefde ik zelf toch niet in de picture te staan? Het gaf mij natuurlijk wel de kans om ILFN te noemen en meer naamsbekendheid te geven. Dus gaf ik interview na interview met de bijbehorende fotoshoots.

“Na 4 jaar merkte ik dat mijn ondernemershart niet meer sneller ging kloppen van ILFN”

Na een paar jaar héél hard werken, met enorme ups en downs had ik mijn doelen bereikt. We waren de grootste, met meer dan 1 miljoen bezoekers per maand! Het was een enorme mijlpaal en ik kon mijn geluk niet op. Maar we bleven doorgroeien, tot meer dan 2,4 miljoen bezoekers per maand! Ook bleef het team doorgroeien. Maar na 4 jaar merkte ik dat mijn ondernemershart niet meer sneller ging kloppen van ILFN. Daarnaast merkte ik dat het leiding geven aan een team van gemiddeld 20 man niet leuk vond. Hier lag mijn passie en talent niet.

Waar ik wel blij van word is het inspireren van anderen en dat is de afgelopen jaren het hoofdthema geworden. Ik probeer dat te doen door middel van mijn social media kanalen, mijn boek, masterclasses, lezingen en mijn consultancy projecten. Een eigen website was een logische volgende stap.

“Ook al ‘scoren’ dit soort nieuwtjes enorm, hier werd ik niet meer blij van”

Ik ben zelf 6,5 jaar verder en mijn bezoekers ook. Daarnaast was ik in 2009 de enige met een modenieuws site, maar inmiddels schieten ze sinds een jaar als paddestoelen uit de grond. Alle grote titels uit de bladen wereld doen nu ook wat I Love Fashion News doet. En toen ik goed naar mijn website keek, merkte ik dat het nieuws waar wij over schreven mij niet meer boeide. Wéér een artikel over een nieuwe modetrend of een nieuwtje over Kim Kardashian die gespot is met een modeflater… En ook al ‘scoren’ dit soort nieuwtjes enorm, hier werd ik niet meer blij van.

Ook is de online wereld enorm veranderd. Adblockers komen op en waar ik vroeger de grootste omzet haalde uit banners is dit sinds een jaar helemaal verschoven naar campagnes die in samenwerking zijn met mij als persoon. Massa is kassa was mijn motto altijd, maar tijden zijn veranderd. Het is niet meer belangrijk om de hoogste bezoekersaantallen te hebben en de grootste doelgroep, maar de juiste bezoekersaantallen en doelgroep.

“Maar nu 1,5 maand later zie ik het enorme succes van Annicvw.com

Met dit in het achterhoofd en met de conclusie dat mijn doelen zijn behaald, lanceerde ik 21 september met trots Annicvw.com waar I Love Fashion News een onderdeel van was. Ik kon ILFN toch niet in één keer loslaten. Maar nu 1,5 maand later zie ik het enorme succes van Annicvw.com. Ik krijg heel veel complimenten over de artikelen en het is tijd om I Love Fashion News volledig en officieel om te dopen tot Annicvw.com.

Wat dit inhoudt? Vanaf vandaag kun je op Annicvw.com terecht voor jouw dagelijkse dosis inspiratie. Naast ondernemen vind ik anderen inspireren dus het leukste wat er is. Op Annicvw.com doe ik dit samen met contributors die ook mij inspireren. Daarnaast blijft onze redactie artikelen voor je schrijven en ik schrijf dagelijks zelf artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Stages en banen kun je bij ons blijven plaatsen en lezen. Vanaf 2016 gaan we uitbreiden met evenementen en zullen we met meer ‘Annicvw’ uitbreidingen komen. Maar dat houd ik nog even voor me. ;-)

“Jullie hebben mijn doelen en dromen waar gemaakt”

Lieve trouwe I Love Fashion News bezoeker, bedankt voor alle jaren! Jullie hebben mijn doelen en dromen waar gemaakt. Ik hoop dat je nog lang bij ons blijft en ik wens je heel veel leesplezier op mijn website Annicvw.com! Xx, liefs Annic.