Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat mijn iPhone met rechterhand is vergroeid. En hoewel ik probeer minder op mijn telefoon te kijken is en blijft mijn telefoon echt belangrijk. Privé is het natuurlijk vermakelijk en handig, maar vooral zakelijk gebruik ik mijn telefoon de hele dag. Ik gebruik alle, maar dan ook echt alle apps die op mijn telefoon staan zeer regelmatig tot heel vaak en dat zijn er 75 om precies te zijn. Oh jongens, een top 6 is echt een opgave, maar met een beetje smokkelen is het gelukt. Dit zijn de zes apps die ik het meest gebruik…

1. Mail
Mail staat met stip op nummer 1. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik tussen de 50 en 100 mail per dag krijg en om mijn ‘clean inbox policy’ na te leven, kan ik mijn mail niet alleen bijwerken als ik op kantoor ben. Ik heb overigens de push functie en meldingen uit staan anders trilt mijn telefoon de hele dag. ;-)

2. Snapchat
Mijn favoriete social media kanaal is Snapchat! Als je Snapchat nog niet gebruikt, wil je ik je echt vragen om direct de app te downloaden. Waarom? Het geeft een unieke kijk in het leven van mensen die je volgt, maar op een relaxte en makkelijke manier. Niet zoals op Instagram super mooie en gestylde foto’s, en een feed waar je u tegen zegt, maar (het woord zegt het al) simpele snapshots en filmpjes. Binnenkort vertel ik je hier meer over Snapchat. Downloaden dus! Maar eerlijk is eerlijk, de apps van Facebook, Twitter, Pinterest, Grader en LinkedIn gebruik ik natuurlijk ook heel vaak.

3. Rabobank bankieren
Omdat wij met heel veel verschillende adverteerders werken voor I Love Fashion News en I Love Vacature News gebruik ik de Rabobank app de hele dag door om betalingen te bekijken. Ik krijg een smsje als er een betaling binnen is en op mijn telefoon bekijk ik de betaling. Super easy!

4. Google + Google Analytics
Don’t know it? Google it! Natuurlijk kun je via Safari of met Chrome (ook een favoriete app) naar Google daar en daar iets opzoeken, maar de app van Google is zo snel en handig. Ik gebruik ‘m echt de hele dag om van alles en nog wat te googlen. En als je zoals ik meerdere websites hebt en daarvan de bezoekersaantallen wil bijhouden is Google Analytics natuurlijk een must. Als ik een uitgebreide analyse maak doe ik dat natuurlijk op de computer, maar gedurende de dag bekijk ik de cijfers op mijn telefoon. Analytics Pro is trouwens ook een fijne app.

5. Flightradar 24
Mijn vriend is piloot is en daardoor regelmatig van huis. Hij vliegt als captain van hot naar her heel Europa door en om een beetje bij te kunnen houden waar hij is heb ik alle vluchten met vluchtnummers in mijn agenda staan. Met de app van Flightrader24 kan ik met het vluchtnummer precies zien waar hij in de lucht hangt, welke route hij vliegt en hoe laat hij aankomt.

6. Dropbox
Ik heb al mijn foto’s en bestanden op Dropbox staan en het handige is dat Dropbox ook een iPhone app heeft. Zo heb ik altijd al mijn foto’s, documenten, contracten etc bij de hand. Én deze app is beveiligd met een code of met jouw touch ID. Echt i-de-aal.

Tips zijn welkom hoor! Laat mij hieronder in een reactie weten wat jouw favoriete apps zijn.

Beeld: Reneé Streefkerk