Wat zijn we trots dat we de samenwerking met de meest bekende styliste van Nederland, Danie Bles, mogen voortzetten op Annicvw.com. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat Danie drijft en haar maakte tot de succesvolle zakenvrouw die zij nu is, en stelde haar een aantal vragen.

Hoe ben je begonnen?
“Ik ben begonnen met het meelopen bij verschillende stylistes. Al snel wist ik dat het styling hetgene was wat ik ambieerde. In de Kroonstudio in Amsterdam vonden veel fotoshoots en producties plaats. Ik kleedde daar mensen voor shoots en televisie. Het kleden van personen en bekende mensen was hetgene dat ik graag wilde. Het is namelijk persoonlijker dan het kleden van modellen, er komt veel meer bij kijken. Het balletje is verder gaan rollen toen deze mensen tevreden waren en naar me toe kwamen met de vraag of ik ze ook voor andere klussen wilde kleden. Daarnaast is het ook begonnen met de Elite model look. Ik heb drie weken lang gebeld en de klus gekregen!”

“Geef alles, neem een voorbeeld aan de sportersmentaliteit.”

Welke valkuilen ben je tegengekomen? En hoe ging je daarmee om?
“Ik ben heel enthousiast en vind veel dingen onwijs leuk. Het liefst doe ik het dan liever gisteren dan vandaag. Anderzijds geef je soms alles voor een project en dan blijkt het achteraf niet te zijn zoals je gehoopt had. In beide gevallen is het soms beter om even tot tien te tellen en er rustig over na te denken.”

Wat is jouw succesfactor?
“Mijn oneindige passie en perfectionisme én hard werken.”

Welke gouden tips wil je onze lezers meegeven?
“Geef alles, neem een voorbeeld aan de sportersmentaliteit. Zo zeggen ze over sporters dat er altijd nog 20% reserve is. Implementeer dit ook in het gewone werk/ bedrijfsleven. Work hard!”

Heel inspirerend om te lezen vind ik. Ik herken in veel ondernemers dat perfectionisme en enthousiasme. Thanks, Danie!

Tekst en beeld: Denise Snel