Toen ik bij Annic het project Annicvw.com aanging, was ik niet zolang ervoor gestart met mijn marketing consultancy Quick Branding, een concept dat ik tijdens mijn zwangerschap helemaal heb uitgewerkt. Quick Branding, een leuke woordspeling met mijn Snelle achternaam en branding is helemaal van nu. Hoe zet je een merk stevig in de markt en breng je het onder de aandacht van je doelgroep, dat zijn de hamvragen. Ik merk dat meer en meer ondernemers het belang zien van synergie in hun communicatie. Door kritische vragen aan ze te stellen, gaan ze anders nadenken over hun ge-eikte manier van werken. En dat is, denk ik, de kracht van de freelancer: de sparringspartner zijn voor de ondernemer waarmee je om de tafel zit. Als outsider heb je een frisse en open blik op de zaak.

‘Je bent heus niet in alles de beste’

Heel vaak zeggen opdrachtgevers tegen mij: ik zou willen dat ik mezelf kon klonen. Dat iemand anders een deel van mijn taken nét zo goed uitvoert als ik dat alleen zelf kan doen. Fout. Zoek mensen in je bedrijf die jou versterken als eigenaar. Je bent heus niet in alles de beste. Het is mijn taak om jou te versterken op de plek waar je zelf zwakker bent. Door kritische vragen te stellen en te spiegelen. Nu ik ook een eigen zaak heb, ben ik staat om mee te denken als ondernemer en dat is toch wel even wat anders.

‘Oeps- ik had die Céline tas eigenlijk moeten laten staan’

Ik maak nog steeds beginnersfouten: geef mijn zuurverdiende centen te makkelijk uit en schrik me vervolgens rot als ik een blauwe envelop met BTW aanslag krijg. Oeps- ik had die Céline tas eigenlijk moeten laten staan. En dan is het fijn om te kunnen levelen met je mede-ondernemers. Met Annic praat ik heel graag over ondernemen. Want of je nu wel of geen fan was van ILFN, succesvol was het concept. Annic verstaat als geen ander de impact van online en juist dát zoek ik weer in mijn opdrachtgevers. Iemand die mij ook weer versterkt. Ik kan me dan ook niet meer voorstellen dat ik terugga in loondienst- tenzij het écht niet anders kan natuurlijk. En waarom niet? Omdat elke dag weer een leerschool is. Dat vind ik het allermooiste aan ondernemen.

Tekst en beeld: Denise Snel