Weet je wat ik zo leuk vind aan deze tijd? Dat we door de economische recessie gedwongen werden na te denken over onze persoonlijke bijdrage aan de maatschappij. En dan bedoel ik op het gebied van je loopbaan. Want viel je niet helemaal in goede aarde bij je baas, dan lag je er in tijden van crisis onherroepelijk als eerste uit. 

“Een marketingmiepje, daar heb je er duizenden van. Hoe zorg je ervoor dat je anders bent dan al die andere miepjes?”

Zo werd ook ik in 2013 gedwongen mezelf opnieuw uit te vinden. Een marketingmiepje, daar heb je er duizenden van. Hoe zorg je ervoor dat je anders bent dan al die andere miepjes? Nou, dat gaat je niet lukken. Begin 2014 startte ik twee bedrijven: Snel Fit, mijn fitclub, en Quick Branding, mijn marketing consultancy. 

Snel Fit ontstond uit een hobby: hardlopen. Ik vond het leuk en was er best goed in. Maar bovenal vond ik het leuk om anderen te coachen. Met mijn compagnon ging ik aan de slag; we bouwden een mooie website met blog, wisten enthousiaste leden aan ons te binden en werkten hard aan onze lokale marketing. Ondertussen zocht (en vond) ik in mijn eigen netwerk naar klanten voor marketingklussen en, oh ja, baarde ik ‘even’ een kind. Twee jaar later kan ik een aantal conclusies trekken. 

Ik word gelabeld als ‘miss Snel Fit’, niet als ‘miss Marketing consultant’. Niet cool, want dat laatste zorgt ervoor dat ik de rekeningen kan betalen. Snel Fit doet het goed omdat we meevaren op de sporthype, fit zijn is ‘in’ en we hebben goede content. Social media wordt bijgehouden, genoeg (lokale) interactie, check, check, check. 

“Ondanks dat ik over marketingklussen niet te klagen heb, weten heel veel mensen in mijn omgeving toch niet dat ik freelancer ben”

Maar ondanks dat ik over marketingklussen niets te klagen heb, weten heel veel mensen in mijn omgeving toch niet dat ik freelancer ben. ‘Jij bent toch van Snel Fit?’, zeggen ze als ik vertel dat ik logo’s, websites, teksten en drukwerk kan verzorgen en een sparringspartner kan zijn voor ondernemers. Mijn eigen marketing was dus niet zo geslaagd. Dus: wil je een extra leuk en slim marketingmiepje, die met je meedenkt over strategie, content en design? Dan kun je mij mailen! Bam, tot zo ver even een retecommerciële en zeer bescheiden column. 

Moraal van het verhaal: als je jezelf tot iets benoemt, verlies dan niet uit het oog wat en hoe je over jezelf communiceert.

Tekst en beeld: Denise Snel