Ik sta dus te strijken, terwijl ik EJNYC op E! Entertainment kijk (dat móet je zien). Een wasje draait, boodschapjes zijn gedaan en hey, zelfs mijn nagels (hand én voet!) zijn gelakt. Ondertussen ligt mijn Robin van anderhalf lekker te snurken. 

“Het feit dat ik dit zwart-op-wit ga zeggen, bewijst mij nog eens: ik vind het heerlijk” 

Het is dinsdagmiddag en ik verbaas me over mijn nieuwe leven, bijna iedere dag. Niet zo lang geleden reisde ik de wereld rond, verbleef ik in mooie hotels en at ik in de meest chique restaurants. En niet zo heel lang geleden, had ik veel moeite om dat leventje los te laten. Het feit dat ik dit zwart-op-wit ga zeggen, bewijst mij nog eens: ik vind het heerlijk. Wie had gedacht? Ja, ik ben een maximaal-type: alles of niets. En nu mag ik even niets. Naja… niet zoveel. 

Ik hoor veel vrouwen om mij heen die worstelen om balans te vinden tussen de twee levens van moeder/huisvrouw versus self-made powervrouw. Ook ik. En ik heb geaccepteerd dat ik gewoonweg niet alles kan. Als freelancer werk ik soms op gezette tijden maar meestal tussen de bedrijven door. En daar voel ik me soms best schuldig over. Ik lig lekker met mede-freelancers en Robin op het strand, terwijl de meeste mensen aan het werk zijn. Maak er vaak een grapje over, maar stiekem geniet ik er vreselijk van. Die vrijheid, die tijd met mijn dochter en de rust die ik weer voel. 

“Als ‘fitchick’, ogenschijnlijk de belichaming van de #healthylifestyle, was mijn leven een race tegen de klok”

Als ‘fitchick’, ogenschijnlijk de belichaming van de  #healthylifestyle, was mijn leven een race tegen de klok. En met een achternaam als de mijne, levert dat veel inspiratie voor grappen natuurlijk.

Ik merkte dat ik nog maar weinig plezier kon beleven aan de verschillende dingen in mijn leven en er ook niet veel fitter op werd. Dus: tijd om het roer om te gooien! Minder werken en meer genieten, is mijn nieuwe lijfspreuk. Want dát maakt me blij. Ik word hier fitter van. Dan maar een minder goed inkomen; tassen en schoenen heb ik meer dan genoeg (oké, that’s a lie). Ik zit op yoga, sport dus ook weer voor mezelf, leg mijn iPhone weg en geniet bewuster van mijn kleine grietje.

“Minder werken en meer genieten, is mijn nieuwe lijfspreuk”

En ik zie een tendens. Wilden we eerst massaal een sixpack zoals alle fitgirls op Instagram, maar ook #lovemylife én #loveofmylife én #lovemyjob; nu gaan we terug naar de basis en zoeken we peace & mindfulness. Ik doe mee. Het glas is nu halfvol in plaats van halfleeg. 

Tekst en beeld: Denise Snel