Sinds ik bij Annic werk, is voor mij een nieuwe wereld opengegaan. Een wereld waar ik via social media wel als toeschouwer inzicht in kreeg, maar nu wordt mij een kijkje achter de schermen geboden. Annic is een personality, zoals dat heet.

Hoe bouw je aan een merk dat geen tastbaar product is, maar een persoon?

Kim Kardashian, menig fashion blogger, de foodies van Instagram en Fred van Leer: allemaal mensen die zichzelf neerzetten als merk en daardoor mediawaarde vertegenwoordigen. Ik vind dat knap. Het is misschien nog wel harder werken aan dit soort merken, dan aan bijvoorbeeld een kledingmerk. It’s all about image. En dat maakt je super kwetsbaar.

“Wees jezelf. Altijd.”

Het is Annic goed gelukt, kan ik wel zeggen. Ze is van ‘dat meisje van ILoveFashionNews’ een inspirerende business icoon geworden, met vele fans en followers. Heus ook mensen die haar minder leuk vinden, maar that’s part of the game. Hoe bouw je aan dit succes? Wat is ervoor nodig om likeable te worden? Ik vroeg het een expert én onze contributor, Nynke van Branding Studio:

Jezelf zijn
”Het is belangrijk dat je jezelf kent en jezelf durft te zijn. Personal brands werken vanuit hun drijfveren en hebben hierdoor een soort bevlogenheid waar jij ook energie van krijgt. Deze ‘uitstraling’ werkt als een magneet op mensen. Ze herkennen daarnaast zichzelf in bepaalde situaties en voelen zich hierdoor aangesproken.”

Zeg het met beeld
”Één beeld zegt meer dan duizend woorden. Denk aan de bekende bloggers en ondernemers die onder andere Facebook, Instagram en Youtube gebruiken. Daarnaast zoeken deze personal brands regelmatig de interactie met hun netwerk tot groot genoegen van hun followers. Mensen hebben hierdoor het gevoel heel dicht bij je te staan.”

Zorg dat je consistent zichtbaar bent
”Personal Brands hebben strategisch inzicht en denken een paar stappen voorruit. Ze zijn zich bewust dat de online en offline handelingen en acties van invloed zijn op hun imago en dus likability. Dit bouw je niet van de ene op de andere dag op. Zie het als een advertentie van een kledingmerk die je op verschillende plekken, zoals social media, een event, winkels, een modeblogger etc voorbij ziet komen. Zorg dat je constistent zichtbaar bent, zowel online(social media etc) als offline(netwerk events etc), zo blijf je top of mind!”

Waardevolle tips, Nynke. Het is zo makkelijk nog niet. Maar hard works pays off.

Tekst en beeld: Denise Snel