Happy Friday guys! Met inmiddels al meer dan 174.000 volgers durf ik wel te zeggen dat ik Instagram onder de knie begin te krijgen. About time dat ik mijn tips & tricks met jullie ga delen dus!

Algemeen:

1. Gebruik daglicht wanneer je foto’s maakt. Foto’s zijn stukken scherper wanneer er daglicht gebruikt word. Ook zijn lichte foto’s makkelijker te bewerken!

2. Neem foto’s van bovenaf. Het ziet er niet alleen leuk uit maar geeft ook een beter beeld van hetgeen wat je wilt later zien dan wanneer je een foto van de zijkant maakt.

3. Kies een bepaalde stijl en hou je hieraan. De mooiste en beste Instagram accounts hebben hun eigen stijl en hierdoor een mooie feed. Deze accounts wil je graag volgen, accounts met een messy overview niet. Probeer dezelfde filter op je eerste 15 foto’s te gebruiken en let maar eens op hoe goed dat eruit ziet!

‘Ik vind Instagram’s eigen filters maar niks’

De beste apps:

1. Afterlight: De favoriet van iedere blogger die ik ken. Deze app bied alle filters en licht effecten die je maar kunt bedenken. Basically alles wat je nodig hebt om je foto mooi te maken.
2. VSCO Cam: De app met de mooiste filters. Ik vind Instagram’s eigen filters maar niks. Mijn favoriete VSCO filter is F2.
3. Facetune: Dit is absoluut dé perfecte app voor je selfies. Met de Patch optie haal je gemakkelijk onzuiverheden weg, gebruikt Smooth om je huid egaal te maken en Details om je ogen eruit te laten springen.

Volgers:
1. Gebruik hashtags. Plaats je een foto van je schattige puppy? Gebruik de hashtag #puppy zodat je de mensen bereikt die op zoek zijn naar schattige puppy’s! Gebruik niet teveel hashtags, je wilt geen volgers kwijtraken door iemands tijdlijn vol te spammen met 40 hashtags.
2. Zorg dat je foto’s gerepost worden. Door het taggen van grote accounts in je foto’s zien zij die voorbij komen en heb je een kans dat ze hem reposten. Via hun kun je dan grote aantallen volgers krijgen. Ik haal altijd veel uit de features van @ootdmagazine, @lookbook en @liketoknow.it
3. Reageer op leuke foto’s. Zoek bijvoorbeeld eens op de hashtag #fashionblogger en like en comment een paar mooie foto’s. Grote kans dat mensen zo op je profiel klikken en ook jouw foto’s liken, erop reageren of je zelfs gaan volgen!

That’s it! Ik hoop dat je hier wat van hebt geleerd en plezier hebt gehad in het lezen van deze tips & tricks. Oh en vergeet mij natuurlijk niet te volgen op Instagram! :)

Tekst: Noor de Groot