Social media zijn hot, niet alleen voor privé doelen, maar ook voor jou als ondernemer. In mijn Masterclass Ondernemen komt het uitgebreid aan bod en het is goed om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, want de platforms veranderen bijna constant.

Zo was Twitter een van de grootste social media platforms, maar heeft de dienst de laatste jaren heel wat aan populariteit ingeboet aan o.a. Instagram, Facebook, Youtube en Snapchat die steeds beter omgaan met kijkers en SEO. Niet gek dus dat ook Twitter kijkt naar verbeteringen. Een van de veranderingen die ze hebben bedacht, is sinds vorige week actief en daarmee stappen we bijna af van de bekende 140 tekens.

“De 140 tekens blijven, maar mediabestanden ‘kosten’ geen tekens meer, waardoor je meer plaats overhoudt voor je tekst”

Tot voor kort telde een media bestand (foto, GIF, filmpje of poll) dat je bij je tweet voegde voor 24 tekens. Daarmee had je nog minder plek over voor je boodschap. Niet heel handig. Daar heeft Twitter iets op bedacht: de 140 tekens blijven, maar mediabestanden ‘kosten’ geen tekens meer, waardoor je veel meer plaats overhoudt voor je tekst. Datzelfde geldt voor de accounts die je tagt, ook die (beginnend met @) tellen niet meer mee in de 140 tekens. Dat komt mooi uit, want onderzoek wijst uit dat tweets mét mediabestanden en tags veel beter gelezen worden dan tweets zonder. Nu hoef je dus niet meer te kiezen!

Foto: Twitter